Pripremili smo popis koji uključuje sve trenutno dostupne informacije o novim ugostiteljskim objektima koji će se u narednim mjesecima otvoriti u glavnom gradu. U Zagrebu nas uskoro očekuje čak nekoliko uzbudljivih mjesta, a novi restorani pokrivat će sve od street fooda, BBQ-a do modernih interpretacija tradicionalnih jela.
Novi restorani koji stižu u Zagreb
Cynic
U Martićevoj, na kućnom broju 13 uskoro bi se trebao otvoriti restoran Cynic, kojeg drže vlasnici pržionice kave Lively Roasters. Riječ je o pionirima na domaćoj sceni specialty kava pa će nas ovdje uz finu hranu čekati i pržionica kave te naravno, odlična kava, baš kao i pekarski proizvodi pekarnice Kukuriku.
Noel Street
Ove jeseni očekuje se otvorenje restorana Noel Street u podrumu Noela. Restoran otvara Ivan Temšić koji je koncept street food hrane pod brendom Noela isprobao – i briljirao – na nekolicini zagrebačkih festivala. Restoran će biti inspiriran Latinskom Amerikom, a uz odlične zalogajčiće gosti će uživati u vinima, koktelima i funky latino glazbi. Više detalja Temšić nam je otkrio u intervju koji možete pročitati ovdje.
Focaccina Zagreb
Nakon što je prošle godine otvorenje Focaccine u Splitu izazvalo pravi gastro hype, ova omiljena destinacija za sve ljubitelje talijanskih sendviča stiže i u Zagreb. Focaccina će u Zagrebu svoja vrata otvoriti već ove jeseni, i to na atraktivnoj lokaciji u strogom centru grada, na adresi Radićeva ulica 8.
Iako točan datum otvaranja još nije službeno potvrđen, ekipa iz Focaccine nam je javila kako planiraju otvoriti vrata zagrebačkog lokala u studenom. Ljubitelji kvalitetnih sendviča i talijanske hrane mogu se veseliti novoj gastro destinaciji koja će zasigurno obogatiti zagrebačku ponudu.
SIP Pub
“Craft beer pub” SIP ove bi se jeseni trebao otvoriti u velikom, obnovljenom prostoru na Trnju. Iza SIP-a stoji ekipa Zmajske Pivovare, a najavljuju zalogaje koji će savršeno pratiti gutljaj Zmajskih craftica. Hrana će biti u stilu američkog BBQ-a, a sigurni smo da će brzo postati omiljeno okupljalište ljubitelja hmelja i dima.
BUREK LAB
U Zagreb uskoro stiže BUREK LAB, “farm-to-table” burek za sve. Iako još nema puno detalja oko termina otvorenja niti ponude, znamo da će okusi tradicionalnog bureka biti tu, no prezentirani na moderniji način.
Foto: Instagram, Sanja Jagatić, Dupe Photos
