Novi ljetni okusi stigli su na jelovnik sve popularnijeg restorana Market2
Novi ljetni okusi stigli su na jelovnik sve popularnijeg restorana Market2

Novi ljetni okusi stigli su na jelovnik sve
popularnijeg restorana Market2

Nakon što smo neki dan jele savršena ljetna jela u Marketu u centru grada, bilo je vrijeme da isprobamo što je pripremio Marketov mlađi brat, Market2. Cijela se Journalova redakcija nakon posla uputila na pravi gradski predah u Tomašićevu ulicu. Druženje smo započele njihovim poznatim koktelima kojima nikad ne možemo odoljeti, a zatim smo naručila raznolika predjela, juhe, glavna jela i deserte kako bismo sve mogle probati.

Ljeto u restoranu Market2

Znatno veći prostor Marketa2 u odnosu na prvi Market u Gundulićevoj 13, nudi i neke veće mogućnosti. Primjerice, već i sam prostor koji prima velik broj ljudi te mogućnost čavrljanja i opuštenog ispijanja pića ispred samog lokala, diktiraju drugačiji ritam restorana – a time i pristup jelovniku. Ovdje se nude i predjela, a u ponudu su uvršteni i neki restoranski klasici kao što su to Beef tartare i Beefsteak.

Novi ljetni okusi

Na meniju su se našle dvije juhe, a trenutno su to goveđa juha s domaćom tjesteninom i mrkvicama, te juha od pečenih rajčica. Idealno za ljetne dane i osvježenje. Za predjelo smo odabrali i mesno i riblje jelo. Beef tartare s domaćim tostiranim kruhom je klasik koji se ističe svježinom i kvalitetom mesa s Dolca, koje nabavljaju u mesnici Zagorac. Drugo predjelo su bile Bruschette s kozicama, domaćom rajčicom i salatom. Na domaćem prepečenom kruhu servirane su grilane kozice sa zapečenim rajčicama, a uz to dolazi svježa salata s marelicama.

Juha od pečenih rajčica
Beef tartare s domaćim tostiranim kruhom
Beef tartare s domaćim tostiranim kruhom
Bruschette s kozicama, domaćom rajčicom i salatom
Bruschette s kozicama, domaćom rajčicom i salatom

Glavna jela

Jedno od najlaganijih ljetnih jela s nove karte su grilana pileća prsa s bulgur salatom i kremom od pečenih paprika. Grilana piletina kupljena na Dolcu dolazi uz bulgur salatu sa sezonskim povrćem i pireom od pečenih paprika. Ovo je jedno od onih jela koja su istovremeno jednako zdrava koliko i ukusna, a zbog toga bismo ga mogle jesti svaki dan.
Grilana pileća prsa s bulgur salatom i kremom od pečenih paprika
Grilana pileća prsa s bulgur salatom i kremom od pečenih paprika

Market2 na svakom meniju nudi nešto vegansko, pa je tako na meniju trenutno Market Vegan Samosa sa salatom i umakom. Njihova verzija samose radi se sa slanutkom, lećom i raznim povrćem kojim je napunjena lepinja, pa se sve zajedno još peče u pečnici. Ovo jelo je jedan od naših favorita s novog menija, a vjerujemo da će se kombinacija hrskave lepinje, sočnog povrća, laganog umaka i salatice svidjeti svima!

Market Vegan Samosa sa salatom i umakom
Market Vegan Samosa sa salatom i umakom
Ljeto je i pašu nam lakša jela, pa se tako na ljetnom meniju nalazi i rižoto s kozicama, mladim špinatom i lavandom. Lavanda na koju smo inače navikli u desertima, ovaj se put našla i u rižotu! Lagan i svjež rižoto s velikim kozicama, mladim špinatom i blagom notom lavande još je jedno od sasvim nježnih jela idealnih za ljetne večere.
Rižoto s kozicama, mladim špinatom i lavandom
Rižoto s kozicama, mladim špinatom i lavandom

Domaći njoki s junećim raguom polako ali sigurno postaju jedan od Marketovih klasika, no svaki put se s njim igraju s raznim dodacima i varijacijama. Ovaj put na njoke s junećim raguom dodali su nešto neočekivano što odlično osvježava jelo.

Domaći njoki s junećim raguom
Domaći njoki s junećim raguom
File bijele ribe s pireom od mrkve, sotiranom brokulom i listićima badema. File bijele ribe ovisi o ponudi na Dolcu, no najčešće je to hama, orada ili brancin. Pire od mrkve dodaje element slatkoće, sotirana brokula daje svježinu i tostirani bademi sve zaokružuju svojom hrskavom teksturom.
Hama s pireom od mrkve, sotiranom brokulom i listićima badema
Hama s pireom od mrkve, sotiranom brokulom i listićima badema

Nakon mnogo upita da na meni ubace i mesni klasik, iz Marketa nam otkrivaju da su napokon u ponudu uvrstili i Beefsteak. Beefsteak s grilanim povrćem i krumpirićima je klasik; meso kupuju na Dolcu, pacaju ga u posebnoj marinadi, dok krumpiriće prvo kuhaju pa zatim 2 puta prže za onaj extra hrskavi moment. Grilano povrće mijenja se prema dnevnoj ponudi na Dolcu.

Beefsteak s grilanim povrćem i krumpirićima
Beefsteak s grilanim povrćem i krumpirićima
Beefsteak s grilanim povrćem i krumpirićima
Beefsteak s grilanim povrćem i krumpirićima

Deserti

Za desert smo isprobale dvije originalne kreacije, lemon curd s crumbleom od čokolade i ganachom od šumskog voća odiše svježinom i kreativnim kombinacijama okusa. Lemon curd je zapravo gusta krema od limuna sa ‘zemljom’ od čokolade i kremom od šumskog voća. Semifreddo od lješnjaka i karamele s bobičastim voćem je bio naš drugi izbor ljetnog deserta. U semifreddo od domaćih lješnjaka dodaje se malo Antique Pelinkovca, taman onoliko da se ne osjeti ako ne znate. Nismo uspjele odlučiti koji nam je desert bio bolji, pa ćemo tu odluku prepustiti vama samima!

Semifreddo od lješnjaka i karamele s bobičastim voćem
Semifreddo od lješnjaka i karamele s bobičastim voćem

Degustacijski meni

Velika novost u Marketu 2 su degustacijski meniji dostupni subotom po vrlo prihvatljivoj cijeni. Market2 subotom u ponudi ima ljetni degustacijski menu koji se sastoji od 3 slijeda, a u ponudi su mesni i riblji menu. Cijena degustacijskog menija je 150 kn po osobi. Ponuda je dostupna *samo subotom*.

Riblji degustacijski menu:

1. Rižoto s kozicama, mladim špinatom i lavandom
2. File bijele ribe s pireom od mrkve i sotiranom brokulom s listićima badema
3. Krema od limuna s crumbleom od čokolade i ganacheom od malina

Mesni degustacijski menu:

1. Beef tartare s domaćim prepečenim kruhom i maslacem
2. Domaći njoki s junećim raguom
3. Semifreddo od lješnjaka i karamele s bobičastim voćem

Market2 nalazi se na adresi Tomašićeva 6, a Market na adresi Gundulićeva 13.

Foto: Ivan Ojdanić za Wolt

Učitati još
Zatvori