November to remember: Organizirajte druženje s prijateljima kod kuće uz najraskošniji grazing table

Blagdanska sezona je upravo počela, a umjesto minglanja po božićnim sajmovima, isprobavanja najfinijih delicija, uživanja u kuhanom vinu i mirisu božićnih kolača, druženja smo prebacili u kućnu atmosferu. Večeri ćemo tako provoditi u toplini svog doma, okruženi svojim najmilijima, a svi znamo da dobrog druženja nema bez finih zalogaja. Upravo smo zato za posljednji dan našeg November to remember specijala ostavili prijedlog savršenog druženja s prijateljima kod kuće.

Organizacija večere za prijatelje u hladnijim mjesecima zapravo je pravi užitak. Recepata za obroke koji hrane dušu i tijelo ne nedostaje, a uz malo kreativnosti i planiranja i vaš dom može postati poput onih divnih ‘instagramskih’. Zapravo, ne treba vam puno kako biste to postigli – dovoljno je složiti raskošan grazing table oko kojeg ćete se okupiti i, osim u finim zalogajima, uživati u ugodnom razgovoru.

Što je grazing table?

Postoji li ljepši dio organizacije bilo kakvog druženja od dekoriranja stola? Mnogi će se složiti da je ovo zaista najkreativniji segment svakog okupljanja. Serviranje hrane na plate danas se, ako samo malo pročešljate društvenim mrežama, poprilično razlikuje od onoga unazad nekoliko godina. Sve više se napušta koncept naruči-posluži. Naime, zbog opuštenije atmosfere hrana se nalazi po cijeloj prostoriji kako bi uzvanici u svakom trenutku mogli prizalogajiti omiljeni obrok. Ovdje prvenstveno govorimo narescima, grickalicama, voću, sirevima, namazima i općenito suhim namirnicama. Tako su pojedinačne plate postale grazing table – omiljena točka okupljanja na svakom druženju.

Trend se pojavio prošle godine i brzo je privukao pažnju pa su se na tržištu ubrzo pojavile i specijalizirane tvrtke za organizaciju evenata kojima je specijalnost upravo postavljanje ovakvih stolova. No, grazing table možete vrlo jednostavno napraviti sami. Njegova ljepota je upravo u tome da ne postoji recept niti pravilo – rezultat je uvijek uspjeh!

Kako napraviti savršeni grazing table?

Grazing table će biti centar vašeg večernjeg druženja. Oko njega možete postaviti jastučiće i sjediti na podu, možete ga servirati na klasičnom stolu za objed ili pak samostalno u jednom djelu prostorije.

Trebaju vam tanjurići, zdjelice, pladnjevi i etažeri – zapravo, sve što imate u kuhinji dobro će poslužiti. Kako ćete posložiti svoj stol, potpuno je na vašim željama i ukusu. Možete ga podijeliti na tematske cjeline poput slatkog i slanog dijela, po bojama ili vrsti namirnica. Uz nezaobilazne nareske, sireve, voće i orašaste plodove, nemojte zaboraviti na omiljeni zimski comfort food i deserte. Nešto slatko uvijek dobro prija nakon slanih zalogaja, a ove se godine sve vrti oko vruće čokolade i čokoladnih plata koju možete ukomponirati u svoj grazing table.

Da ne duljimo, u nastavku donosimo nekoliko ideja za dekoriranje – na vama je da odaberete onu koja vam se najviše sviđa, pozovete prijatelje i uživate u najfinijim delicijama koje ćete im servirati u cozy atmosferi vlastitog doma!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by feast with larissa (@grazegourmetplatterco)

Foto: Unsplash, Instagram

0