Nova večera u Noelu koja će spojiti hranu, koktele i parfeme

Nova večera u Noelu koja će spojiti
hranu, koktele i parfeme

Poznati restoran Noel ovog će tjedna ugostiti još jednu fantastičnu večeru gdje će se rijetki parfemi svijeta pretvoriti u hranu i koktele. Za razliku od prethodne, zimske večere, ovog puta je menu sastavljen od proljetno-ljetnih, lepršavih mirisa koji su poletni i puni energije. Koncept je već poznat, to će biti novo organoleptičko iskustvo za osjetila.

Druga Olfaktivna večera u Noelu

Olfaktivna večera će se održati u Noelu, 5. srpnja u 19 sati, još jednom u organizaciji Juraja Sotošeka-Rihtareca i tima Noela. S iskustvom prve večere, ovog puta će kokteli doslovno pratiti miris, dok će jelo pratiti i uparivati se s koktelom. Magija se zbiva u kombinaciji namirnica koje daju efekt jednak kao u efektu parfema i Goran Kočiš će stvarno pokazati sav svoj talent. Namirnice koje se koriste su zaista rijetke, počevši od začina, do sitnih priloga. Na primjer, koristit će se crni orasi koji su fermentirali godinu dana u svojem soku, uz odležavanje na začinima. Rezultat su potpuno crni orasi intenzivnih aroma.

Posljedni put posebna je gošća bila Sylvaine Delacourte iz Guerlaina, dok je sada specijalni gost Andy Tauer, parfumer iz Švicarske, akutalni svjetski lider neovisne parfumerije. Dolazi iz Züricha samo zbog Olfaktivne večere, kako bi prisustvovao uparivanju parfema, hrane i koktela. Njemu je posvećeno otvaranje večere s pozdravnim zalogajem i koktelom, kao i glavno jelo. Glavno jelo je inspirirano parfemom “Lonestar Memories”, miris kauboja koji jaše sam kroz pustinju i spava pod otvorenim nebom.

Juraj Sotošek-Rihtarec

Tome je u čast osmišljeno najkreativnije jelo do sada koje će se zbog izvrsnosti pojaviti i na redovnom meniju Noela nakon 5. srpnja. Radi se zanimljivom spoju mrkve i mesa koji zajedno daju efekt dima i zemlje, baš kao u samom parfemu.

Koktele ponovno radi Karlo Ferenčak, koristeći vrlo rijetka i odležavana pića, dok mu formule doslovno prate esencije parfema. Za potrebe jednog koktela, uzgajao je sijeno kako bi iz njega dobio ulje koje odgovara mirisu parfema iz prvog slijeda. Neobično ulje sijena će se koristiti i u samom jelu kako bi dobilo novu dimenziju.

Foto: promo

Učitati još
Zatvori