Nova proljetna verzija viralnog gastro hita – Feta Paste

U ovim pandemijskim mjesecima koji se još uvijek vuku, TikTok se istaknula kao jedna od najjačih društvenih mreža s koje kontinuirano stižu viralni hitovi, posebice u gastro svijetu. Jednostavni recepti sa svima dostupnim sastojcima kojima je rezultat ukusna večera ili desert u trenu postaju nešto što su isprobali apsolutno svi – pa smo tako sigurni da ste vidjeli, ako ne i isprobali, Feta Pastu.

Pečene cherry rajčice i blok feta sira u kombinaciji s tjesteninom preuzeli su naše feedove na društvenim mrežama, a nije trebalo proći puno vremena prije nego što stignu prve nadogradnje. Kreativna rješenja uključuju dodavanje sastojaka kako bi jelo bilo još ukusnije, pa tako neki u vatrostalnu posudu prije pečenja dodaju češnjak, luk ili špinat za slanu varijantu.

Proljetna Feta Pasta – s jagodama!

No nama je za oko zapela ova neobična kreacija koja uključuje, ni manje ni više, nego jagode! Prava proljetna Feta Pasta tako je dobila nadogradnju koju nismo ni znali da trebamo, ali je jako želimo. Osmislila ju je blogerica @feelgoodfoodie te tako slatke jagode ukomponirala sa slanom fetom, ružičastom tjesteninom i začinima (glavnu riječ ima bijeli balzamični ocat).

Pravim foodiejima jagode nisu stran sastojak u slanim jelima, posebice proljetnim i ljetnim salatama, najčešće s tjesteninom. Njihova svježina i slatkoća daju posebnu dimenziju jelu, idealnu za tople dane koji su pred nama.

Recept

U ovom slučaju blogerica u vatrostalnoj posudi skombinirala jagode, feta sir, sol, papar, maslinovo ulje i bijeli balzamični ocat. Pekla je sastojke 35 minuta na 180 stupnjeva te u međuvremenu skuhala tjesteninu od crvene leće. Kad su jagode i feta bili pečeni dodala im je svježi bosiljak te sve dobro promiješala da se sok od jagoda prožme sa sirom. Na kraju je dodala tjesteninu i još jednom dobro promiješala te ukrasila bosiljkom. Pogledajte recept u nastavku – priznajte da zvuči primamljivo!

Foto: Instagram, Unsplash

0