Četiri nova mjesta u Beogradu kakvih bi u Zagrebu trebalo biti više
Četiri nova mjesta u Beogradu kakvih bi u Zagrebu trebalo biti više

Četiri nova mjesta u Beogradu kakvih bi u
Zagrebu trebalo biti više

Beograd nam je vječno na radaru kada tražimo nove lijepe gastro lokacije. Nakon što je ekipa Journal.rs-a nedavno obišla novo mjesto Prekoputa Proleća, a potom i čuvenu pizzeriju Giovanni’s na novoj lokaciji i izdvojili svoje favorite, vrijeme je za neka novija mjesta.

Četiri nova mjesta u Beogradu

Journal navigacija ovog puta vodi preko Vračara. First stop je u ulici Vojvode Petka, zatim se kroz Vojvode Šupljikca spuštamo na Dorćol gdje nas čeka ostatak ekipe, a dan završavamo na Zemunskoj pijaci gde se sjajnoj street food ponudi pridružio još jedan novi lokal. Idemo najprije na slatki doručak uz najsavršenija peciva i specialty coffee, potom na brunch [lunch preskačemo], još jednu kavu & onda prelazimo na wine and talks. Zvuči kao savršen plan za ovaj svaki vikend. Pratite Journal tablice i pinajte ova nova mjesta na beogradskoj mapi.

S L O J.

Od trenutka kada su Lena i Paša, dvojac koji stoji iza SLOJ gastro & lifestyle koncepta, prvi put pomislili otvoriti lokal u Beogradu pa sve do samog otvaranja, na Instagram profilu @sloj.belgrade dijelili su sve. Od stvaralačkog procesa, rendera, pa sve do napredovanja radova, a potom i otvaranja lokala. Tako je lokalna zajednica od samog starta bila upućena u njihovu ideju i nestrpljivo iščekivala službeno otvaranje SLOJ bistroa. Prvi otvoren lokal je na adresi Vojvode Petka 7, a u planu su još dvije lokacije — Gospodar Jevremova 9 i Braničevska 1.

Iako inicijalno iz Rusije, cijeli tim već nekoliko mjeseci aktivno uči srpski jezik, istražuje nacionalne okuse i dodaje ih u svoj meni. U njihovim jelima možete naći kajmak i ajvar, a na meniju je i burek. S konceptom all day breakfast i velikim izborom doručka koji uključuje jela s jajima na nekoliko načina, od kajgane, preko francuskog omleta, pa sve do šakšuke – tradicionalnog ruskog jela, ali i srpskog doručka.

 

@sloj.beograd
@sloj.beograd
@teksturaburo
@sloj.beograd

Osim toga, u ponudi su i slatka peciva, poput švicarske hrskave kifle od lisnatog tijesta punjene kremom od vanilije i čokolade koja se tradicionalno naziva još i pain suisse. Također, napravili su i kroasan u obliku savršene kocke. Dugo su usavršavali recepturu i tehnologiju, sve to kako bi kroasan ostao mekan, natopljen punjenjem, ali sa savršeno ravnim stranicama. Journal hint — cube kroasan & kava su idealan combo za slatki start dana.

@sloj.beograd
@sloj.beograd

S O N D E R.

Nakon savršenog slatkog & slanog doručka u novootvoreni @sonder.belgrade coffee roastery & cafe u Baba Višnjinoj 35. Tu nas čeka veliki prostor s dosta mjesta za sedenje, ali i sjajan coworking. Moderan i dobro osmišljen prostor uređen je sa stilom po uzoru na svjetske lokale. Dominira cozy atmosfera u kombinaciji s modernim dizajnom.

Visoka estetska filozofija osim interijerom, prožima se i kroz home & food dodatke. I to u vidu signature brendinga s prepoznatljivim plavim logoom na tanjurima za posluživanje hrane i šalicama za kavu. Kada je riječ o meniju, očekivano za ruske lokale ovog tipa, tu su – tost s avokadom, poširanim jajem i dodatkom lososa & tost sa srdelama i jajem kao bestselleri. Osim toga u ponudi je i bogata selekcija slatkih tradicionalnih poslastica.

@sonder.belgrade
@sonder.belgrade
@sonder.belgrade
@sonder.belgrade

j u n e.

Na mjestu nekadašnjeg concept storea Jevremova 25, na istoimenoj adresi, smjestio se ovaj prostran i veoma svijetao novi lokal @junebelgrade. Odmah po otvaranju lokal je neprestano krcat te ćete za mjesto najvjerojatnije čekati koju minutu. Podijeljen na morning i evening menu [budući da za vrijeme pauze od 15h do 16h ne rade] nudi slatke i slane opcije za doručak. U ponudi su i starteri za večeru, kao i glavna jela i deserte. Iako ne s mnogo jela, njihov meni može zadovoljiti svačiji ukus.

Dan možete započeti danskim doručkom koji podrazumijeva jaja, šunku, kačkavalj i svježu salatu. Ili vaš izbor mogu biti vafli sa slaninom i jajem na oko. Svakako preporučujemo i klasik kao što su jaja benedikt. Zvijezda ove jutarnje gastro ponude je handmade sourdough kruh i ručno rađeni kremasti maslac. Za večeru birajte grilani losos ili piletinu s krumpirom.

@dokuzuncukat
@dokuzuncukat
@dokuzuncukat
@dokuzuncukat
June beograd
@june.belgrade
June beograd
@june.belgeade
June beograd
@myfavoritefoodisfood
June beograd
@myfavoritefoodisfood
@dokuzuncukat

L O L E wine shop.

Gastro potez duž Zemunske pijace počinje kod PreTop bread & schwein & champagne lokala koji je među prvim otvorenim street food lokalima, a završava se Fuka kafeterijom i pržionicom kafe. Između ove dvije obavezne stanice smjestili su se i brojni drugi lokali koje rado posjećujemo. Sada je ova ultimativna gastro lokacija dobila pojačanje u vidu @lole.wine bara koji dodajemo na must-visit listu. Bilo da ste u prolazu i treba vam vino za van ili želite popiti čašu vina na licu mjesta – LOLE wine bar je tu. U ponudi imaju strane i domaće etikete, kao i ponudu vinarija koje se bave organskom proizvodnjom vina vrhunske kvalitete.

@lole.wine
@lole.wine
@lole.wine
@fuka_bg
@fuka_bg
@lole.wine
@lole.wine

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram @sloj.belgrade@sonder.belgrade@junebelgrade@lole.wine

Učitati još
Zatvori