Journal.hr
Nova jela zagrebackih restorana

Omiljeni zagrebački restorani predstavili su nova proljetna jela koja jedva čekamo probati

Čini se da se proljeće na veliko ušuljalo u jelovnike omiljenih zagrebačkih restorana. Tanjuri (i jedna čaša) sa svježim idejama i sezonskim namirnicama nikad nisu izgledali bolje! Bilo da ste zaljubljenik u fine dining ili tražite opušteno mjesto s autentičnim twistom, Zagreb ove sezone nudi nešto za svakog gurmana. Istražili smo koja nova jela privlače pažnju posjetitelja diljem metropole.

Nova jela zagrebačkih restorana

Jedan je omiljen restoran u svakodnevnu ponudu uvrstio sushi, drugi je uveo brunch, a tu su i neodoljiva proljetna jela s namirnicama poput šparoga, graška i boba te naravno, s jagodama. U nastavku izdvajamo najbolje!

Štrukli, Tender

Tek otvoren Tender, hibrid koktel bara i restorana, već oduševljava jednostavnim, ali primamljivim jelim. Kako smo nedavno pisali, njihov jelovnik prati koncept fun diningakoncentriran na lokalne namirnice. Za oko su nam zapeli njihovi štrukli s pestom i rajčicom koje želimo probati prvom prilikom!

Lazanje s mesom, gljivama, šparogama i medvjeđim lukom, Vinodol

Restoran Vinodol jedna je od naših omiljenih adresa kada se radi o klasicima domaće kuhinje i garanciji dobrog ručka. Na njihovom je proljetnom meniju već nekoliko novih jela, poput bureka s janjetinom ili brancina s kremom od pastrnjaka, šparogama i velouté umakom od crnog limuna.

No, jelo koje izdvajamo ovog su puta lazanje s mesom jelena, kremom od gljiva, šparogama i pestom od medvjeđeg luka.

Rižoto od boba i graška s mentom i kozjim sirom, Beštija

Bistro Beštija ima novi proljetni meni, a među novim jelima je zeleni rižoto pripremljen od kreme od boba i graška, začinjen mentom koja mu daje svježinu i nadopunjen kremom od tučenog kozjeg sira. Mljac!

Panna Cotta od bazge i jagoda, Pod Zidom

Bistro Pod Zidom ima svježi sezonski desert kojem je teško odoljeti, pogotovo ako ste ljubitelji jagoda kao i mi! Panna cotta od bazge, madeleine biskvit, puslice, consomme od jagode, korica limete i svježe jagode upakirani su u nježnu i elegantnu slasticu punu okusa!

Elote koktel, Cato Taqueria

Jedno od najpopularnijih predjela u Taquerii Cato zove se Elote. To je kukuruz sa spicy majonezom, fetom i tajinom, savršena, blago pikantna delicija koja nas uvijek uvodi u njihove tacose i koktele. Elote nam je jedan od njihovih favorita, a od sada dolazi i u obliku savršeno žutog koktela s pjenicom i grilanim baby kukuruzom!

Još neke novosti…

Sushi u Kiyomiju

Sredinom travnja, popularan azijski restoran Kiyomi uveo je sushi u ponudu tijekom cijelog tjedna, uključujući i vikende.

Boogie Lab uveo brunch u Areni

Super proljetna vijest dolazi iz Boogie Laba u Arena Centru. Na radost brojnih stanovnika najbrže rastućeg kvarta, ali i svih Zagrepčana i njihovih gostiju, Boogie Lab u Arena Centru u ponudu je uveo brunch u terminu od 9 do 15 sati.

Tri jela; Kajganu u kroasanu, Zobenu kašu i Egg salad, zavoljet ćemo na prvu. Ovim je potezom Boogie postao prvo mjesto u Arena centru koje u sklopu svoje ponude nudi jaja. Uz novi brunch meni, tu su i svježe cijeđeni sokovi u odličnim kombinacijama.

Foto: Instagram