U Zagrebu su se ovih dana pojavila jela i slastice koje hitno želimo probati
U Zagrebu su se ovih dana pojavila jela i slastice koje hitno želimo probati

U Zagrebu su se ovih dana pojavila jela i
slastice koje hitno želimo probati

Dolaskom toplijeg vremena stigle su nam i željno iščekivane namirnice, a naši najdraži restorani u Zagrebu iz svojih su kuhinja izbacili primamljiva ljetna jela i slastice. Od sezonskog voća i povrća, laganih ljetnih jela pa sve do kreativnih sladoleda, izdvojili smo sva nova jela koja jedva čekamo probati.

Burek, Sopal

Potpuno drugačiji, a opet burek – nježno tijesto od rižinog brašna i punjenje od maslačka i svježeg domaćeg sira. Trk u Sopal!

Jadranska tuna, Sopal

Osim “bureka”, u Sopalu se u ponudi pojavila i svježa jadranska plavoperajna tuna s istarskim maslinovim uljem i cvijetom soli iz Nina. Jednostavno i predivno!

Grilane jagode začinjene fermentiranom bazgom s kokicama od prosa i custardom od matičnjaka, Bekal

Hrskavo, kremasto, osvježavajuće, slatko, nježno… dok ne probamo, samo zamišljamo kakvi se okusi kriju u ovom tanjuru – a znamo da će nas u Bekalu ponovno iznenaditi.

 

Čupavi sendvič, Salo

Lička basa, mladi grašak i bilje iz Salo vrta. Rekli bismo da ne može biti ukusno koliko je lijepo, ali znamo će nas razuvjeriti. Želimo čupavi sendvič za doručak-što prije!

Mangia Paninoteka, ljetni sladoledi

Mangia Paninoteka na velika je vrata otvorila ljetnu sezonu; čim drugim nego pravim ljetnim, osvježavajućim, talijanskim sladoledima. FRUTTO LIMONE dolazi poslužen u pravom limunu, a kremasti FRUTTO COCCO u pravom kokosu!

Tjestenina sa školjkama i medvjeđim lukom, Beštija

Proljetni meni Beštije nudi neodoljivu kombinaciju; domaće rađena tjestenina s medvjeđim lukom i školjkama. Mi smo mislima već na moru…

Vitello tonnato, Pod Zidom

Ljubitelji mesa i ljubitelji ribe, pažnja! Teletina, mousse od tune, majoneza od cherry rajčica, kapare i ukiseljeni motar. Jedno od naših omiljenih ljetnih, laganih jela.

Lagana rolada od jagoda i badema, Mali Bar

Obožavamo Mali Bar, obožavamo jagode, obožavamo ljeto. Njihova lagana rolada već je godinama klasik kada su u pitanju ljetni deserti u Zagrebu, uvijek ćemo joj se rado vraćati.

Foto: Instagram (sopalzgb)

Učitati još
Zatvori