Zadar je postao bogatiji za vrhunski sushi – na Kalelargi je otvoren NOMU Sushi & Wine
Zadar je postao bogatiji za vrhunski sushi – na Kalelargi je otvoren NOMU Sushi & Wine

Zadar je postao bogatiji za vrhunski sushi – na Kalelargi je otvoren NOMU Sushi & Wine

NOMU Sushi & Wine otvoren je prije godinu i pol dana u Zagrebu. Nakon kratkog poslovanja na Trgu bana Jelačića, vlasnik Alexander Nardin osjetio je potrebu za terasom pa je NOMU preselio u Teslinu, poznatu zagrebačku “ulicu restorana”. Publika u Zagrebu sjajno je prihvatila NOMU i prepoznala kvalitetu sushija, ali i ostalih jela i proizvoda koje ovdje poslužuju. I same smo se u to uvjerile kad smo ih posjetile prošle godine i pojele definitivno najbolji sushi u gradu.

Kako je tada Nardin najavio, planirano proširenje na obalu sada je i ostvario pa je prije desetak dana NOMU Sushi & Wine otvorio svoja vrata i u Zadru.

NOMU Sushi & Wine u Zadru

Smješten u Art hotelu na Kalelargi, na adresi Majke Margarite 3, zadarski NOMU definitivno je obogatio gastronomsku ponudu ovog grada. Koncept je isti kao onaj u zagrebačkom restoranu, a to je ponuda probranih jela japanske gastronomije s jedne strane te vrhunskih pršuta, sireva i vina s druge strane.

Najkvalitetniji sastojci za sushi nabavljaju se lokalno, poput svježe ribe, a velik broj namirnica dolazi iz Japana. Ponudu čini i oko 20 vrsta pršuta; od hrvatskih do najboljih talijanskih i španjolskih. Tu je i velik broj vrsta sireva i preko 45 različitih maslinovih ulja, tako da svaki gost može pronaći nešto za sebe.

Naravno, važnu ulogu igra i vino. NOMU ovog trenutka na zalihama ima oko 600 vinskih etiketa iz Hrvatske, Europe i gotovo čitavog svijeta, a svaka se može piti na čaše.

Najbolje od japanskih i mediteranskih okusa

Ideja restorana NOMU je spojiti najbolje od japanskih i mediteranskih okusa, a sudeći po ocjenama gostiju u Zagrebu, u tome su i uspjeli.

Ponosni smo na tako visoke ocjene te rado ističemo da na putu do takvog statusa nije bilo tajni. Naprosto, poštujemo podjednako i naše goste i jela koja im pripremamo, a naš glavni kuhar Roshan, koji je svoje veliko iskustvo stekao u vrhunskim Nobu restoranima te cijeli naš tim spajaju svoju kreativnost s najboljim namirnicama, bilo iz Japana, Mediterana ili iz lokalnih izvora. Tako smo došli do rapsodija okusa koje postižemo u našim jelima, rekao je vlasnik za Antenu Zadar.

Inače, Alexander Nardin ugostitelj je i poduzetnik s osebujnim životopisom. Prije više od 20 godina otvorio je prvi bar na Krku, a nakon toga uslijedili su brojni uspješni barovi i noćni klubovi – u Vodicama, Primoštenu, Zagrebu. Cijeli život radio je više poslova odjednom, diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, a posljednjih dvadeset i sedam godina živi u Kini. Ipak, nikad ga nije napustila ljubav prema ugostiteljstvu. Nardin je pola Hrvat, a pola Talijan, te je okolina oduvijek očekivala da će u Zagrebu otvoriti talijanski restoran. Ta ideja još uvijek stoji, no, trenutno se ipak bacio u svijet sushija.

Upoznao je Roshana, vrhunskog sushi majstora iz Nepala, koji je radio u Nobu sushi baru u Dubaiju, jednom od najboljih na svijetu. Prethodno se usavršavao u Japanu, a danas je poslovni partner i glavni sushi majstor u zagrebačkom NOMU.

Naš je tim educiran da u svakom trenutku održi visoki standard u jednom ili više restorana iz lanca tako da možemo obećati da ćemo i u Zadru, koji je prvi od nekoliko koje planiramo u Istri i Dalmaciji, održati iste visoke standarde kakve imamo u našem zagrebačkom restoranu. I da nećemo biti tek jedan od zadarskih sezonskih restorana već ćemo biti otvoreni tijekom čitave godine, za ručak i za večeru, zaključno poručuje vlasnik.

Foto: NOMU Sushi & Wine Zadar, Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori