Namaz od pistacija oduševit će svakog ljubitelja ove omiljene grickalice

Namaz od pistacija oduševit će svakog
ljubitelja ove omiljene grickalice

Pistacija je vrlo zdrava namirnica koju volimo jesti u raznim oblicima. Ovaj orašasti plod odličan je izvor biljnih vlakana, bjelančevina, vitamina i minerala te ima pozitivne učinke na naše zdravlje. Možemo ga pronaći u trgovinama tijekom cijele godine, a osim što ga jedemo kao snack, mnogima je omiljeni sastojak raznih kolača, torti, sladoleda i pekarskih proizvoda poput kroasana punjenih upravo njegovom kremom. Ako ste ljubitelj njegovog okusa, onda ćete voljeti i namaz od pistacija koji će biti savršen izbor za doručak.

Namaz od najboljih pistacija sa Sicilije

U talijanskom delikatesnom dućanu Salumeria Mangia, koji se nalazi u centru Zagreba, pronašli smo namaz od pistacija talijanskog brenda Pisti. Ovaj kremasti namaz odlikuje se nježnim okusom, a pravi se od vrhunskih pistacija i odabranih sastojaka.

Pisti u svojim proizvodima koristi svjetski poznatu pistaciju koja raste u malom sicilijanskom gradiću Bronte, na plodnim padinama vulkana Etna. Njihov namaz od pistacija priprema se prema drevnom sicilijanskom receptu, a sadrži 45% najbolje pistacije. Možete ga namazati na kruh, koristiti kao kremu za keksiće i kolače ili jednostavno jesti ‘na žlicu’.

Nama od samog pogleda na njega rastu zazubice…

Učitati još
Zatvori