Kuhinjski aparati koje će u 2022. baš svi koristiti

Kuhinjski aparati koje će u 2022.
baš svi koristiti

Danas je svakodnevni život nezamisliv bez osnovnih kuhinjskih pomagala, na koja više niti ne obraćamo pažnju kao “pomagala”, već ih smatramo sastavnim djelom svakog kućanstva. Tu su tosteri, mikseri, blenderi, kuhala za vodu, kuhinjske vage, mikrovalne pećnice i još mnogo, mnogo toga. S vremenom su se mjenjale prehrambene navike i globalni gastronomski trendovi, a kako je tehnologija napredovala dolazili su i novi načini na koji kuhamo i koristimo kuhinju.

Posljednjih godina svjedoci smo sve većeg broja gadgeta za kuhanje koji su osmišljeni s ciljem da nam na razne načine olakšaju svakodnevne obaveze i zadatke. U 2022. godini će, čini se, sva pažnja biti usmjerena upravo na aparate i robote koji nam pomažu u kuhanju. Kuhinjski aparati sve su brojniji, jednostavniji za korištenje, imaju sve više mogućnosti te su brži i povoljniji nego ikad prije. U nastavku doznajte koji će od njih biti trend u 2022. godini i zašto su toliko popularni da ih svi želimo.

Kuhinjski aparati koji olakšavaju život

U zadnje vrijeme veliki boom doživljavaju razna kuhinjska pomagala i aparati. Ono što se nekada smatralo luksuzom i privilegijom, sada je široko dostupno svima, na gotovo svakom kutku i po prihvatljivim cijenama. Način na koji kuhamo i koristimo kuhinju znatno se promjenio, a svi žudimo za malo više slobodnog vremena, za odmorom, za skuhanim ručkom.. Nekoć ne bismo vjerovali kada bi nam netko rekao da će nam aparati sami kuhati ručak, no danas je to sasvim uobičajeno.

Aparati će se pobrinuti za apsolutno sve, od ekspresnog kuhanja, prženja bez masnoće u air fryeru, vrhunske pripreme kave i mlijeka. Neki od danas najpopularnijih gadgeta za kuhanje nove generacije svakako su rice cookeri, air fryeri, profesionalni aparati za kavu koji dolaze u malim kućnim izdanjima, multipraktična pomagala. Do takve eksplozije kuhinjskih pomagala s raznim funkcijama došlo je radi nekoliko razloga: zbog uštede vremena, jednostavnijeg kuhanja, lakšeg održavanja i čišćenja te naravno, kvalitetnije obrade namirnica i u konačnici, uvijek uspješnog jela.

Pri odabiru i kupnji ključno je pronalaženje balansa između praktičnosti koju omogućuju pojedini aparati te onoga što nam zaista treba. Kuhinjski aparati su ipak dugoročan ulog, pa je pametno kupiti one koji neće skupljati prašinu ili stajati na polici kao luksuzan ukras, već i služiti svojoj svrsi. Donosimo popis nekih od najpopularnijih kuhinjskih aparata koje želimo nabaviti ove godine.

Zračni pekači

Air Fryeri su već nekoliko godina popularni, a čini se kako ih ove godine nabavljaju baš svi. Praktični su zbog brze pripreme hrane bez ikakvih masnoća i dodatnih kalorija, a kuhinja ne ostaje zadimljena niti zaprskana uljem nakon prženja. Postoje manji i veći modeli, a razni brendovi proizvode i moderno dizajnirane modele koji se uklapaju u sve interijere.

Pressure Cookeri i Multi Cookeri

Nekada smo doma imali ekspres lonce, a danas imamo pressure cookere nove generacije. Ovo su električni aparati s nekoliko funkcija; kuhnje pod pritiskom, prženje na zrak a neki imaju i poseban poklopac za hrskav finish jela. U ovim loncima pod pritiskom možete imati kuhano jelo 70% brže nego da ga pripremate na klasičan način, a za prženje je potrebno 75% manje masnoća. Također, možete obraditi zamrznutu hranu bez prethodnog odmrzavanja. Lako se čiste i održavaju, a lonci većeg kapaciteta dovoljni su za pripremu jela za veće obitleji.

Profesionalni aparati za kavu kućnih dimenzija

Za sve one kojima je dosta instant kava i brzinski spremljenih kofeinskih napitaka iz vrećica na tržištu je poveći broj aparata za kavu. Izbor je zaista velik, od manjih aparata na kapsule pa sve do onih profesionalnih, kakve viđamo u najboljim coffee shopovima diljem svijeta. Ako ste zaljubljenik specialty kavu onda je ovo svakako savršen izbor za vas, a ulog će se višestruko isplatiti. Nisu vam potrebni niti posebni milk frotheri, jer na ovakvim aparatima imate i paru kojom zagrijavate mlijeko kako bi postigli savršenu kremastu teksturu.

Prijenosni pekači za pizzu

Kućni prijenosni pekači za pizzu dovedeni su na sasvim novi nivo. Vaša domaća pizza biti će bolja od one u najboljoj pizzeriji. U iznimno kratkom vremena ovakvi pekači dosežu vrlo visoke temperature što je neophodno za savršenu pizzu. Dolaze u raznim veličinama, a idealne su za brzu i jednostavnu pripremu većeg broja pizza u čemu će uživati svako društvo. Ovo je još jedna dugoročna investicija za najzabavnija okupljanja.

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori