Gdje ovih dana pojesti najfinije krafne u gradu?

Gdje ovih dana pojesti
najfinije krafne u gradu?

Mnogima omiljen proizvod u veljači koji je ujedno i simbol fašnika, krafna ili pokladnica, puno je više od slastice. Komercijalne krafne iz pekarna i trgovina foodieji su zamjenili onim domaćima, ručno rađenima, s kreativnim kombinacijama okusa krema za punjenje, sourdough krafnama i drugim karakteristikama koje ih ističu iz mase. Ponuda krafna sve je bolja, a konkurencija sve veća. Donosimo popis najtraženijih krafna-destinacija u gradu, a da je hype uistinu vrijedan, dokazuje činjenica da se sve ove krafne rasprodaju u rekordnom vremenu te se uvijek traži barem koja više. Maraton po zagrebačkim slastičarnicama, u potrazi za najboljom krafnom u gradu, opet može početi.

Broom 44, Dolac

U omiljenom Broom 44 na Dolcu svakoga vikenda, tijekom cijele godine, traje borba za ulov najfinijih krafna food blogerice Janje Benić, poznate kao Janjolinke. Janjine sourdough krafne osvojile su cijelu Hrvatsku, a za njezine radionice izrade krafna uvijek se traži mjesto više. Možemo tek zamisliti kakva će pomama u Broomu nastajati što se više bližimo fašniku.

Ukoliko ne uspijete ugrabiti svoju krafnu, Janja je s nama podijelila svoj recept za sourdough krafne punjene kremom od vanilije, pa se možete i sami okušati u pripremi.

Rougemarin Doma, Petrinjska 2

Najslađe krafne u Rougemarinovom izdanju ove godine dolaze u četiri različita okusa; čokolada, creme brulee, pekmez od šljiva i pekmez od mandarina. Krafne možete kupiti u paketu od četiri komada za 28 kn u Rougemarin Doma, specijaliziranoj trgovini za kuhanje kod kuće.

Orijent, Maksimirska 34 i Petrinjska 2

Slastičarnica Orijent i ove je veljače nezaobilazna destinacija za najukusnije krafne u gradu. Jedna od najdugovječnijih slastičarnica u Zagrebu, već godinama odaje počast ovoj deliciji. Klasične krafne rade po tradicionalnoj recepturi staroj 86 godina, a punjenja su primamljiva; čokolada karamel, pistacije maline, kikiriki crveni ribiz, cheescake borovnica te klasična krafna punjena marmeladom od marelice. Veljača u Orijentu osmišljena je kao homage fašniku i njegovoj vječnoj suputnici krafni.

Neka jedu kolače, A most unusual garden

Krafne koje rade cure iz Neka jedu kolače možete uloviti svaki dan od 10h u A most unusual gardenu. Dolaze u šest okusa; marelica, Nutella, vanilija, pistacija, malina i lješnjak. U ponudi su i Classic box s tri krafne te Chef’s Choice box s tri krafne koji su dostupni na i Woltu. Krafne se svakog dana rekordno brzo rasprodaju pa morate biti brzi i strpljivi.

Amélie

Osim klasičnih krafna punjenih s marmeladom od marelica, u ponudi su i mini krafne s cimetom i jabukama, s pistacijama i s lješnjacima. Mini krafne dolaze pakirane u kutiji s 6 komada, a možete ih kupiti po cijeni od 39kn. Amelie svoje poslovnice ima na adresama: Vlaška 6, Brune Bušića 16, Duknovićeva 4 te shop u Vlaškoj 2.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori