Beč krije jedan ljupki vrt u kojem ćete poželjeti provesti cijelo ljeto

Beč krije jedan ljupki vrt u kojem ćete
poželjeti provesti cijelo ljeto

@mottowien

Neki kažu kako je Beč u ljetnim mjesecima dosta monoton grad, no bi se s time ipak ne bismo složili. Uz razna cool događanja na otvorenom poput filmskih i glazbenih festivala, ako se dobro zagledate u neke haustore i dvorišta, mogli biste zamijetiti prave male dragulje koji će vaše putovanje u Beč po ljeti učiniti bitno dragocjenijim i pamtljivijim.

Jedno takvo dvorište otkrili smo sasvim slučajno, no ono je zapravo česta tema na Instagram fotografijama posljednjih tjedana. Smjestilo se na adresi Schönbrunner Straße 30 (ulaz u njega je sa Rüdigergasse), nalazi se u 5. Bezirku, a riječ je o dijelu poznatog restorana i bara Motto Wien, koji inače plijeni jako mnogo pozornosti uređenjem svog interijera. Ovdje se ide na brunch nedjeljom ili se svakodnevno dolazi na večeru od 18 sati i nakon toga nastavlja druženje u baru uz osvježavajuća pića.

@folia_folia

Nas je Motto osobno još više šarmirao ovim ljetnim dvorištem, koje djeluje poput prave male džungle u srcu jedne urbane sredine, s obiljem zelenila koje vedri i opušta. Dvorište se obično otvara u travnju, kada dođu i prvi proljetni dani, no s obzirom na vremenske (ne)prilike ove godine, pravo vrijeme za uživanje u njemu dolazi upravo sada. Napravite predah od razgledavanja Beča i nakratko pobjegnite od gradske buke – osvježite se čašom vina ili gin-tonicom upravo ovdje – u ljupkom dvorištu koje mnogi zovu skrivenim draguljem grada.

Učitati još
Zatvori