Upoznajte šarmantne Mošćenice na jedan poseban način

Opatijska rivijera jedno je od omiljenih mjesta za vikend izlete. Predivna priroda, parkovi, arhitektura otmjenih vila, hoteli, šetališta, plaže i vrhunske gastronomske delicije čine Opatijsku rivijeru privlačnom u svako doba godine.

Osim Opatije, na ovom se području kriju brojna pitoreskna mjesta vrijedna posjeta. Lovran, Volosko, Mošćenice i Mošćenička Draga samo su neka od tih mjesta gdje ćete uživati u romantičnim šetnjama, kristalno čistom moru i odličnoj hrani. Naime, u ovim gradovima i gradićima nalazi se i nekoliko JRE restorana, poput Plavog podruma Daniele Kramarić u Voloskom, restorana Navis u Opatiji i konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi koje smo i same posjetile na proljeće, na našem proputovanju po Kvarneru i Istri.

Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice

A upravo su šarmantne Mošćenice u fokusu ovogodišnjeg JRE Talent & Passion eventa koji se održava u rujnu.

Pod nazivom “Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice”, peti JRE Talent & Passion event je pozivnica na posve poseban doživljaj jer ćete hodajući, slušajući i kušajući Mošćenice doživjeti život koji se manifestira u ovom prostoru prebogate baštine, hranu koja reflektira način života u kojem nije sve dostupno u svakom trenutku u neograničenoj količini te običaje i kulturna dobra združena s ljudima u neraskidiv suživot.

“Na jedan dan, u nedjelju 26.09., pretvoriti ćemo 6 povijesnih lokaliteta u 6 interpretacijskih točaka baštine i umjetnosti te 6 gastronomskih iskustava. Grand finale zakazujemo na plaži u Mošćeničkoj Dragi”, poručuju iz udruge JRE Hrvatska.

Prodaja ulaznica kreće uskoro, a broj gostiju ograničen je na 120 zbog posebnosti koncepta. Stoga, pratite društvene mreže udruge JRE Hrvatska kako biste nabavili svoju ulaznicu na vrijeme.

Foto: Sanja Tušek

0