Gastro trendove uvijek je teško predvidjeti jer mnogi, potpuno neočekivano, preko noći postanu viralni. Ipak, Pinterest je u svom posljednjem izvješću prognozirao određene trendove vezane uz hranu i piće, a koji će vjerojatno dominirati tijekom ove jeseni. Među njima su se našle i minijaturne slastice poput mini kroasana, cheesecakea i palačinki. U tom duhu donosimo recept za mnogima omiljeni kolač u nešto manjem obliku, a to je mini tiramisu.
Recept smo pronašli smo na Instagram profilu @domsli22 i poželjeli ga što prije isprobati. No, sigurni smo da ćete, nakon što otkrijete koliko ga je jednostavno pripremiti, i sami to poželjeti.
Mini tiramisu: Desert kojem bi rijetko tko odolio
Tiramisu je talijanski kolač koji je danas moguće isprobati u različitim varijacijama. Neke od njih su Tiramisu Raffaello i tiramisu sladoled. Štoviše, iz ljubavi prema ovom desertu otvorene su brojne specijalizirane slastičarnice diljem svijeta, a jedna od njih je i Tiramisu bar u Splitu o kojem smo već govorili.
Ipak, ovaj put ostajemo u svojoj kuhinji i pripremamo mini tiramisu koji je jednako ukusan koliko i vizualno privlačan. U njegovoj pripremi koristi se samo nekoliko sastojaka, a u nastavku smo naveli ključne korake na koje biste trebali obratiti pozornost. No, jedno je sigurno – riječ je o mini desertu kojem bi rijetko tko odolio.
Sastojci
-
250 g maskarpone sira
-
200 ml slatkog vrhnja (30% mliječne masti)
-
4 žumanjka
-
4 žlice šećera
-
korica pola naranče
-
piškote
-
kava
-
kakao prah
Priprema:
-
Umutite žumanjke sa šećerom, a maskarpone sir sa slatkim vrhnjem.
-
Pažljivo sjedinite obje smjese i miješajte dok ne dobijete ujednačen fil.
-
U fil dodajte naribanu koricu pola naranče.
-
Pripremite tiramisu tako što ćete fil slagati na piškote prethodno umočene u kavu.
-
Kada ste zadovoljni izgledom deserta, pospite po vrhu malo kakao praha i vaša mini poslastica je spremna!
*Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@domsli22)