Objavljen je prvi Michelinov vodič za Beograd

Objavljen je prvi Michelinov
vodič za Beograd

Michelinov vodič za Beograd 2021. objavljen je prekjučer, 7. prosinca. Vodič je okupio četrnaest restorana, od onih klasičnih, tradicionalnih i autentičnih, do modernih i kreativnih; od srpskog i mediteranskog pa sve do japanskog kuhanja.

Zahvaljujući bogatoj i raznolikoj kulinarskoj kulturi u kojoj obiluju turski, mađarski i drugi balkanski utjecaji, te plodnoj zemlji koja kroz cijelu godinu nudi visokokvalitetnu namirnice, kulinarska scena je živahna, popularna i inovativna!

Iako ove godine nije dodjeljena niti jedna zvijezdica, dvanaest restorana nagrađeno je Michelinovim preporukama: jedan je istaknut zbog svoje predanosti održivosti, a jedan nagrađen Bib Gourmandom, što je već samo po sebi velika stvar. Sigurni smo da će Michelin i narednih godina nastaviti s prepoznavanjem i nagrađivanjem kvalitete, truda i kreativnosti gastronomskih oaza.

U nastavku donosimo popis nagrađenih beogradskih restorana!

Iva New Balkan Cuisine – Michelin Bib Gourmand

Ovaj šarmantan, moderno uređen restoran nagrađen je za kuhanje vrhunske kvalitete. Gurmani mogu uživati u tradicionalnim balkanskim jelima izvedenim na kreativan način.

Bela Reka – Istaknut zbog svoje posvećenosti održivosti

Restoran Bela Reka na svjetskoj je razini prepoznat je kao mjesto održive gastronomije. Cilj je promocija domaćih poljoprivrednika i proizvođača, te očuvanje identiteta tradicionalne srpske kuhinje. Ovo bajkovito imanje smješteno je u Homoljskom gorju, a od ponude ističemo domaća mesa, sireve, vina.

Michelin preporuke:

1. Comunale Cafe e Cucina

2. Ebisu

3. Enso

4. Gušti mora

5. Homa

6. JaM

7. Langouste

8. Legat 1903

9. Magellan

10. Mezestoran Dvorište

11. Salon 1905

12. The Square

Tekst: Lucija Zidić

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori