Istarski hotel Meneghetti otvorio je fascinantan prostor posvećen degustaciji vina

Istarski hotel Meneghetti otvorio je fascinantan prostor posvećen degustaciji vina

Iz godine u godinu, sve popularnije odredište posjetitelja iz svi krajeva svijeta upravo je naša Istra. Poluotok koji se svojim posebnostima i raznolikostima toliko ističe, već nekoliko godina sve je poželjnija destinacija za luksuzan odmor, kao i destinacija za enogastronomski experience. Jedno od najznačajnijih imena luksuznog, unique hotela, ne samo na područje Istre, pa niti Hrvatske, već svijeta, zasigurno je Meneghetti.

Ovaj poseban hotel i vinarija u istarskim Balama član je prestižne svjetske grupacije Relais & Chateaux koja okuplja 580 jedinstvenih hotela i restorana diljem svijeta.

Meneghetti tasting room

Meneghetti je mjesto koje već preko dvadeset godina udovoljava najvišim standardima, ali i napreduje i širi se. Kompleks tako sadrži hotel, privatne vile i rezidencije, restorane, vinograde i vinariju, maslinik, bar i beach club. O novom vinskom kompleksu u Meneghettiju pisali smo prošle godine, kada su započeli radovi na njemu. Sada je novi tasting room otvoren, a otkrivanje najboljih vina u prirodnom okruženju u kojemu i nastaju – može početi.

Meneghetti tasting room novi je prostor namijenjen potpunom užitku u degustaciji, ispijanju i otkrivanju vinskih etiketa. Njihovi vinogradi obrađuju se ekološki i u skladu s prirodom, loza se orezuje ručno i tako joj se osigurava dug život, dok su pak vina proizvedena najboljim suvremenim tehnologijama. Vina zadržavaju najvrijednije karakteristike Istre. Meneghetti u ponudi ima deset etiketa, od čega četiri malvazije, rose, merlot i druga vina.

Za sve ljubitelje vina Meneghetti nudi pojedinačne i grupne vođene programe kušanja vina. Nudi se i opcija obilaska vinarije koja uključuje 6 čaša vina i posjet vinogradu, krovu vinarije, zgradi proizvodnje, vinskom spremištu, barrique sali i kušaonici, kao i opcija “naš prijedlog sljubljivanja” u kojoj se uz vino uživa u zalogajčićima.

Tasting možete rezervirati na [email protected]

Foto: Matej Paluh, Meneghetti

Učitati još
Zatvori