Chef poznatog restorana SOL Mate Janković jučer nas je izvijestio na svojim društvenim mrežama o novostima koje možemo uskoro očekivati. Tim povodom razgovarali smo s njim, a u razgovoru nam je otkrio kako hrvatski tapas bar SOL postaje bistro. O čemu je riječ donosimo u nastavku.
SOL bistro
Potaknuti objavom u kojoj je naveo sljedeće: “Bliži se godišnjica SOL tapas na hrvatski. Mogu reći da je godina iza nas bila puna izazova, ali i vrlo uspješna. Osim što ćemo je proslaviti gostovanjima i raznim programima, reorganizirat ćemo i poslovanje. Naša budućnost sada je dugoročno vezana uz prostor Gradske kavane čijim se potrebama moramo prilagoditi i ponudom. Želimo s hranom funkcionirati od njenog otvaranja do zatvaranja. Podijelit ćemo dan na tri dijela: 8-11 / 11-16 / 16-24,” napisao je Janković.
Novi koncept ručka
Pitali smo ga kako će taj koncept izgledati, na što je rekao da se u ponudu vraća doručak uz nekoliko dodataka. On će se servirati svakim danom, osim nedjelje, i to od 8 do 11 sati.
Prava se promjena događa kada je u pitanju ponuda ručka koji ćete moći naručiti svakim danom, osim nedjelje, i to od 11 do 16 sati. Na mjesto tapas koncepta za ručak dolazi bistro ponuda s 12 jela koja će se mijenjati na tjednoj razini, ovisno o namirnicama. Dakle u tom periodu, otvara se SOL bistro na hrvatski.
U pripremi jela će korititi domaće namirnice, a naglasak je posebno stavljen na subotnji ručak kada će ponuda biti bogatija. „Želim kreativno mjesto koje za normalne novce nudi fin i brz ručak.“- napisao je Janković.
SOL tapas na hrvatski otvara se popodne i radit će od 16 do 24 sata, osim nedjelje. Menu se mijenja jednom mjesečno, a inspiracija je i dalje ostaje hrvatska. Uz to u prostoru kavane cijeli dan moći ćete isprobati sendviče, tosteve, sireve, nareske i drugo.
„Naravno da sam svom timu i sebi na vrat natovario TONU posla, ali smo mišljenja da Gradska kavana mora biti prostor koji je maksimalno funkcionalan i sa ponudom za svakog. Trenutno smo u fazi pripreme svega, a i dio personala nam je na zasluženom godišnjem te čekamo njihov povratak da bismo mogli krenuti dalje s novitetima. Nadam se da ćemo biti spremni u prvoj polovini 2 mjeseca. Možda najbolje i na samo Valentinovo kada je naša godišnjica.“ – zaključio je objavu Janković.
Sve u svemu, iščekujemo početak rada SOL bistroa, a o svemu ćemo vas izvijestiti na vrijeme.
Foto: Tatjana Bukvić, Instagram (@matejankovic), Facebook