Mate Janković uskoro otvara SOL bistro na hrvatski
Mate Janković uskoro otvara SOL bistro na hrvatski

Mate Janković uskoro otvara SOL
bistro na hrvatski

Chef poznatog restorana SOL Mate Janković jučer nas je izvijestio na svojim društvenim mrežama o novostima koje možemo uskoro očekivati. Tim povodom razgovarali smo s njim, a u razgovoru nam je otkrio kako hrvatski tapas bar SOL postaje bistro. O čemu je riječ donosimo u nastavku.

Foto: Tatjana Bukvić

SOL bistro

Potaknuti objavom u kojoj je naveo sljedeće: “Bliži se godišnjica SOL tapas na hrvatski. Mogu reći da je godina iza nas bila puna izazova, ali i vrlo uspješna. Osim što ćemo je proslaviti gostovanjima i raznim programima, reorganizirat ćemo i poslovanje. Naša budućnost sada je dugoročno vezana uz prostor Gradske kavane čijim se potrebama moramo prilagoditi i ponudom. Želimo s hranom funkcionirati od njenog otvaranja do zatvaranja. Podijelit ćemo dan na tri dijela: 8-11 / 11-16 / 16-24,” napisao je Janković.

Novi koncept ručka

Pitali smo ga kako će taj koncept izgledati, na što je rekao da se u ponudu vraća doručak uz nekoliko dodataka. On će se servirati svakim danom, osim nedjelje, i to od 8 do 11 sati.

Prava se promjena događa kada je u pitanju ponuda ručka koji ćete moći naručiti svakim danom, osim nedjelje, i to od 11 do 16 sati. Na mjesto tapas koncepta za ručak dolazi bistro ponuda s 12 jela koja će se mijenjati na tjednoj razini, ovisno o namirnicama. Dakle u tom periodu, otvara se SOL bistro na hrvatski.

U pripremi jela će korititi domaće namirnice, a naglasak je posebno stavljen na subotnji ručak kada će ponuda biti bogatija. „Želim kreativno mjesto koje za normalne novce nudi fin i brz ručak.“- napisao je Janković.

SOL tapas na hrvatski otvara se popodne i radit će od 16 do 24 sata, osim nedjelje. Menu se mijenja jednom mjesečno, a inspiracija je i dalje ostaje hrvatska. Uz to u prostoru kavane cijeli dan moći ćete isprobati sendviče, tosteve, sireve, nareske i drugo.

Foto: Tatjana Bukvić

„Naravno da sam svom timu i sebi na vrat natovario TONU posla, ali smo mišljenja da Gradska kavana mora biti prostor koji je maksimalno funkcionalan i sa ponudom za svakog. Trenutno smo u fazi pripreme svega, a i dio personala nam je na zasluženom godišnjem te čekamo njihov povratak da bismo mogli krenuti dalje s novitetima. Nadam se da ćemo biti spremni u prvoj polovini  2 mjeseca. Možda najbolje i na samo Valentinovo kada je naša godišnjica.“ – zaključio je objavu Janković.

Sve u svemu, iščekujemo početak rada SOL bistroa, a o svemu ćemo vas izvijestiti na vrijeme.

Foto: Tatjana Bukvić, Instagram (@matejankovic), Facebook 

Učitati još
Zatvori