Radionica branja samoniklog bilja sa šumskim kuharom Martinom Reljanovićem
Radionica branja samoniklog bilja sa šumskim kuharom Martinom Reljanovićem

Radionica branja samoniklog bilja sa šumskim
kuharom Martinom Reljanovićem

Ako ste ikada poželjeli saznati što sve od samonikle hrane možemo pronaći u našim šumama, onda je izlet sa šumskim kuharom Martinom Reljanovićem prava prilika da to i naučite.

Naime, Etnografski muzej u suradnji s Reljanovićem i Gljivarskim društvom Kamilo Blagajić 22. travnja organizira radionicu branja samoniklog bilja u prirodi. Na izletu ćete saznati što se sve od samonikle hrane može pronaći u našim šumama u proljeće, ali i puno toga naučiti o raznim vrstama bilja i gljiva.

Pozivamo vas da nam se pridružite na izletu u prirodi 22. travnja da zajedno obilježimo Dan planeta Zemlje. Ono što uberemo, pripremit ćemo, nakon toga počastit ćemo se i uživati u našem šumskom ulovu, stoji u najavi.

O šumskom kuharu

Martin Reljanović se kuhanjem bavi 15 godina, to mu je strast koja je proizašla iz ljubavi prema hrani, istraživanju namirnica i različitih stilova prehrana i svjetskih kuhinja. Po zanimanju je morski biolog i inženjer ribarstva i lovstva, te voli vrijeme provoditi istražujući ljepote prirodnog svijeta Hrvatske.

O radionici

Radionica branja samoniklog bilja održava se u sklopu izložbe Lice grada. Maksimalni broj sudionika je 20, a prijava je obavezna na ilusic@emz.hr.

Kreće se 22. travnja u 10 sati s parkinga iza crkve u Volavju (45 min od Zagreba). Sve ostale informacije možete pronaći na Facebook eventu.

Foto: Instagram, PR

Učitati još
Zatvori