

Ako ste ikada poželjeli saznati što sve od samonikle hrane možemo pronaći u našim šumama, onda je izlet sa šumskim kuharom Martinom Reljanovićem prava prilika da to i naučite.
Naime, Etnografski muzej u suradnji s Reljanovićem i Gljivarskim društvom Kamilo Blagajić 22. travnja organizira radionicu branja samoniklog bilja u prirodi. Na izletu ćete saznati što se sve od samonikle hrane može pronaći u našim šumama u proljeće, ali i puno toga naučiti o raznim vrstama bilja i gljiva.
Pozivamo vas da nam se pridružite na izletu u prirodi 22. travnja da zajedno obilježimo Dan planeta Zemlje. Ono što uberemo, pripremit ćemo, nakon toga počastit ćemo se i uživati u našem šumskom ulovu, stoji u najavi.

O šumskom kuharu
Martin Reljanović se kuhanjem bavi 15 godina, to mu je strast koja je proizašla iz ljubavi prema hrani, istraživanju namirnica i različitih stilova prehrana i svjetskih kuhinja. Po zanimanju je morski biolog i inženjer ribarstva i lovstva, te voli vrijeme provoditi istražujući ljepote prirodnog svijeta Hrvatske.
O radionici
Radionica branja samoniklog bilja održava se u sklopu izložbe Lice grada. Maksimalni broj sudionika je 20, a prijava je obavezna na [email protected].
Kreće se 22. travnja u 10 sati s parkinga iza crkve u Volavju (45 min od Zagreba). Sve ostale informacije možete pronaći na Facebook eventu.

Foto: Instagram, PR