Italija u Zagrebu: otvoreno novo mjesto s pravim talijanskim sendvičima i slasticama

Italija u Zagrebu: otvoreno novo mjesto s pravim talijanskim sendvičima i slasticama

Italija slovi za zemlju koja ima najbolju hranu na svijetu, i to nas uopće ne čudi. Dapače, obožavamo talijansku kuhinju, njihova planetarno popularna jela te jednostavne, a prefine namirnice. Na veselje svih fanova finih šunka, pršuta i raznih talijanskih sireva, u Zagrebu se u posljednjih par godina otvorilo nekoliko specijaliziranih trgovina s talijanskim namirnicama.

Dvije Mangia specijalizirane trgovine u Zagrebu od otvorenja su broj jedan gastro adrese na koje odlazimo po prave talijanske delikatese. Od mortadela, pršuta, Grada Padano sireva, burata i tjestenina, u ovim prodavaonicama uvijek pronađemo najbolju kvalitetu i okuse Italije. Jučer je u sklopu Mangia trgovine otvorena Mangia Paninoteka gdje možemo pojesti najbolje sendviče u gradu i prave talijanske slastice!

Mangia Paninoteka

Jučer se u Mangia trgovini, na adresi Medulićeva 14, otvorila prva Mangia Paninoteka. Dio trgovine postao je tako ugostiteljski objekt – a ponuda je odlična! Nude focaccie s ružmarinom, focaccie s maslinama, crne focaccie, razne sendviče, brioche s pistacijom, lješnjakom ili slastičarskom kremom, cannole, rum babe, kruh i peciva, kave i sokove. Jedan od favorita je već “focaccia genovese” sa svježim pestom genovese, mortadellom i stracciatellom.

Gablec i doručak u Zagrebu otvorenjem Paninoteke nam postaju još puno draži nego do sada. Možete sjesti unutra, ponijeti sa sobom za van ili naručiti preko Wolta! Radno vrijeme Paninoteke je od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, te subotom od 8 do 15 sati.

Učitati još
Zatvori