Njihove torte i kolači su remek djelo – oni su dubrovačka pastićerija Mala truba

Ako ste ikad posjetili Dubrovnik, možda ste u tamošnjem poslovnom centru Mercante primijetili pastićeriju Mala Truba. Mala je to dubrovačka slastičarnica koju je Lucija Tomašić Šarić otvorila u listopadu 2018. godine.

Prvotna zamisao se malo okrenula pa u Maloj Trubi danas možete uživati u finim kolačima, kruhom s prirodnim kvasom te doći na marendu koju mijenjamo iz dana u dan, rekla nam je Lucija koja je u slastičarskim krugovima dobro poznato ime.

Šarmantno mjesto s ukusnim zalogajima

Nakon što je završila kulinarsku školu Le Cordon Bleu u Londonu, Lucija se usavršavala po dubrovačkim restoranima i nekadašnjoj zagrebačkoj slastičarnici Petre Jelenić, a onda je poželjela otvoriti nešto svoje. Tako je započela priča s Malom Trubom u kojoj je ona zadužena za slatko, a njen suprug Damir Šarić za kruh i sve slane zalogaje.

Obitelj i suprug bili su mi velika podrška za otvorenje. Damir je zaslužan za ime Mala Truba, a htjeli smo da ono nema veze s ponudom i da ne asocira na to, već da bude lako pamtljivo. Trudimo se pratiti sezonu s namirnicama i volimo pune i prepoznatljive okuse te kombiniramo i neke možda nespojive kombinacije. Trenutno nam je favorit baskijska torta od sira s džemom od rajčica, kaže nam Lucija.

Pastićerija se nalazi u malom, šarmantnom prostoru u kojem nema sjedećih mjesta, a koji je pun zanimljivih detalja. Dizajn i vizualni identitet radile su Nora Mojaš i Made Milićević, dok su interijer uređivali sami.

Našli smo stvari na Hreliću, a dobar dio sam uzela mami iz kuće. Neke stvari su nam poklonili naši dragi kupci. Puštamo glazbu na gramofon i sad već imamo dosta ploča koje smo nabavili od svuda. A neke su nam, opet, poklonili kupci. Nemamo sjedeći dio, više smo kao dućan – dođeš, platiš i nosiš sa sobom jer nažalost nismo uspjeli naći neki veći prostor, kaže Lucija.

Stoga, ako vas put ovog ljeta odvede u Dubrovnik, svakako navratite u Malu Trubu po kolač, komad tortem kruh ili kakav slani zalogaj.

Pastićerija je otvorena od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, na adresi Vukovarska 22.

Foto: Mala Truba

0