MakaMaka Sushi Bar nova je gastro lokacija koja svjetske trendove donosi u Split
MakaMaka Sushi Bar nova je gastro lokacija koja svjetske trendove donosi u Split

MakaMaka Sushi Bar nova je gastro lokacija koja
svjetske trendove donosi u Split

Početak ljeta na splitsku je gastro scenu donio još jedan sjajan novitet. Preciznije rečeno, riječ je o dobro poznatom MakaMaka Acai&Poke čiji su vlasnici odlučili krenuti u novu poslovnu avanturu pa je tako otvoren MakaMaka Sushi Bar. Pritom su se odlučili na iskorak od dosadašnje ponude te je osmišljen novi meni koji je baziran na konceptu Nikkei kuhinje.

Priznajemo, ovaj opis nas je uvelike zaintrigirao pa smo se zaputili u središte Splita, na adresu Ulica bana Josipa Jelačića 19, gdje se smjestio MakaMaka Sushi Bar.

Nikkei kuhinja u srcu Dalmacije

“MakaMaka je započela svoju priču sa Acai i Poke zdjelama, odnosno havajsko- brazilskim konceptom gdje nam je cilj bio ponuditi Splitu zdrave opcije doručka i ručka, prezentirane na potpuno novi način s dodatkom egzotičnih sastojaka. Nakon sto smo prepoznati kao mjesto izvrsne, svježe hrane, logičan slijed je bio proširiti ponudu na sushi, a odnedavno i novi Nikkei koncept”, otkrivaju nam.

Termin Nikkei kuhinja označava sintezu kulinarskih tradicija Japana i Perua. Obuhvaća deliciju i fantaziju japanske kulinarske tradicije sa snažnim i pikantnim okusima, dominantno začinima određene peruanske kuhinje. Ovaj jedinstveni koncept već je neko vrijeme pravi gastronomski hit u svijetu, a zahvaljujući MakaMaka Sushi Baru imamo ga priliku isprobati i srcu Dalmacije.

Spoj koji rezultira inovativnim okusima

Predstavljeni meni se odlikuje inovativnošću, a nudi različite i nerijetko neobične kombinacije okusa. Posebna pažnja pridodana je i vizualnom dojmu pa je tako svaki pjat prepun šarenila.

“Izuzetno smo ponosni na svježe namirnice koje koristimo, bilo da se radil o ribi, voću ili povrću premda u nekim dijelovima godina zna biti izazovno nabaviti kvalitetne namirnice, a upravo po tome se izdvajamo od ostalih. Čitava Nikkei priča ne bi bila moguća bez našeg kreativnog i marljivog osoblja na koje smo jako ponosni”, dodaju.

Široka paleta okusa

Uz klasične rolice, aktualni meni donosi 9 različitih opcija kada su u pitanju predjela te 11 opcija kada su u pitanju specijalna glavna jela. Ljubitelji sushija zasigurno će uživati jer su na meniju svoje mjesto zauzeli i nigiri, sashimi, uramaki, kao i nekoliko vege opcija.

Ponudu zaključuju posebno osmišljeni signature kokteli koji se sjajno nadovezuju uz ovaj tip kuhinje.

Po preporuci kuhinje

Prilikom našeg posjeta nismo odoljeli ne upitati za preporuku. Tako nećete pogriješiti ako od predjela isprobate ceviche, izveden od lubina i hobotnice s umakom naziva leche di tigre. Za glavno jelo stigla je preporuka za acevichado – rolicu od lubina, jadranskih kozica u tempuri, avokada i prethodno spomenut umak leche di tigre.

No, bez obzira na to što ste odabrali, vjerujemo kako će vam se svidjeti ova jedinstvena dalmatinsko-japansko-peruanska fuzija. Jedno je sigurno – ovako nešto vrijedi isprobati.

MakaMaka Sushi Bar

Ulica bana Josipa Jelačića 19, Split

Radno vrijeme: Pon – Ned od 12h do 23h

Foto: Prosper Filipović

Učitati još
Zatvori