Evo zašto će vam vaša omiljena, jutarnja “turska” kava postati još značajnija

Evo zašto će vam vaša omiljena, jutarnja “turska” kava postati još značajnija

Prva asocijacija na jutro, buđenje i početak novog dana za mnoge je upravo miris tek kuhane kave koji se širi stanom. Ispijanje prve jutarnje kave čini najdraži mali ritual bez kojega je dan gotovo i nezamisliv. U većini kućanstava, na svakoj kuhinjskoj polici, krije se po jedna Ciglica – crveno pakiranje Franck Jubilarne mljevene kave koju piju naše bake, mame, a i mi same. Ovih je dana Franck Jubilarna uključena u jednu veliku humanitarnu akciju, a svakom kupnjom Ciglice i vi sudjelujete u njoj.

Franck Jubilarna “Ciglica” u akciji “Korak za život”

Iz generacije u generaciju, proslijeđuje se tradicija “obožavanja” baš ove Ciglice – i za to postoji dobar razlog. Volimo ju zbog kvalitete, okusa ali i vrijednosti koje prenosi. Franck Jubilarna u suradnji s akcijom “Korak za život”, od 24. ožujka do 8. svibnja provodi veliki humanitaran projekt; donira 50 lipa od baš svake prodane Ciglice za obrazovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Osim što prikuplja sredstva i pomažete osigurati fakultetske stipendije za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, Franck za stipendiste organizira i radionice na kojima ih priprema za ulazak na tržište rada, a imati će i priliku za sudjelovanje u pripravničkom programu Start Up u sklopu kojeg nudi radno iskustvo, usavršavanje i mogućnost zaposlenja.

Franck Jubilarna je ovom akcijom i toplom inicijativom našem svakodnevnom ritualu dodala puno veći značaj i vrijednost, a samim time, i naš užitak ispijanja kave postaje veći i slađi – dobiva jednu, lijepšu notu. 

I Lejla Filipović je prijatelj akcije

“Rado se odazivam na svaku akciju ovog tipa, a pogotovo sam osjetljiva kada su najmlađi u pitanju. Drago mi je da smo uspjeli prenijeti na djecu socijalnu osjetljivost i ljudskost, potrebu za dijeljenjem i solidarnosti s onima kojima je potrebno.

Moja su djeca od malena naviknuta paziti na odjeću, obuću i igračke kako bi ih, kada ih prerastu, mogli dati nekome kome treba i tko će se obradovati. Jednom je naš mlađi sin vidio da mi planiramo pomoći jednoj obitelji pa je donio dio svoje ušteđevine kako bi i on donirao. Ako možeš pomozi, ali nemoj nikad odmoći i ne čini drugima oni što ne želiš sebi. To je moto kojim se vodimo moja obitelj i ja!”

Tople priče koje se pričaju generacijama

Franckova Jubilarna kava simbol je topline, tradicije i doma. Često ju poklanjamo i dobivamo na poklon, a još češće kuhamo i poslužujemo dragim ljudima. Ono možda najvažnije – uz nju vežemo brojne divne uspomene i stvaramo nove. Akcija “Korak za život” u kojoj Franck Jubilarna donira 50 lipa od svake prodane Ciglice, još je jedna u nizu toplih priča zbog koje nam je još draža.

Ciglica svakom šalicom već generacijama piše najtoplije priče. Sada, u suradnji s Korakom u život, ostvaruje snove onih kojima su tople priče najpotrebnije – djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, život, baš kao i šalica kave, može biti sladak, ali i gorak.” kaže brand managerica Aleksandra Zlatanovski.

Foto: PR, Instagram

Učitati još
Zatvori