Novi chic bar otvorio se u mjestu Sali na Dugom otoku

Maiora bar u sklopu smještaja MAIORA Luxury Island Suites definitivno je podigao Sali na novu razinu. Ovom grčkom štihu teško je odoljeti, a želja vlasnika i dizajnera bila je postići oazu i umirujući ambijent koji priliči objektu.

Prvo što ćete uočiti na samom ulazu su antičke amfore i amfore od terakote koje u kombinaciji sa stablima maslina stvaraju impozantan ulaz u bar, ali i cijeli Maiora objekt.

Chic Maiora bar u mjestu Sali

Na projektu je radila Petra Antunović iz Enami interior design, splitskog studija za dizajn interijera, koja nam je otkrila više o projektu:

“Kako bismo se ogradili od ceste, birali smo pitare koji neće potpuno zatvoriti pogled, ali će napraviti jasnu pregradu između objekta i ceste.

Uz pitare, u frontalnom dijelu bara nalaze se režiserski stolci koji savršeno prate morsku, opuštenu priču ovoga objekta. Sivi tonovi u kombinaciji s bež suncobranima i teakom koji ih povezuje čine sklad boja i materijala koji se povezuju s ostatkom okoliša.

U atriju je predviđena lounge area, intimniji dio bara s predivnim pogledom na ostatak objekta. Uz biljke i prirodne materijale, ovaj prostor rezerviran je za duža sjedenja i ispijanje koktela. Kombinacijom različitih pletiva razbila se monotonija, ali se zadržala finoća i suptilnost prostora. Detalji tepiha i podnih lampi upotpunjuju osjećaj ugodne i opuštene atmosfere.

Jednostavnost uz nekolicinu zanimljivih detalja ovaj bar uistinu čini drugačijim. Različiti materijali koji se prate zemljanim tonovima stvaraju atmosferu koja poziva na odmor, a ako se nađete na Dugom otoku, svakako isplanirajte barem jedan posjet ovog nevjerojatno chic baru!

Foto: PR

1