Znamo gdje u Splitu možete pojesti najbolji sladoled

Znamo gdje u Splitu možete
pojesti najbolji sladoled

Ušli smo u kolovoz, ljeto je na vrhuncu pa vjerujemo da većina vas odmara na nekoj od najljepših jadranskih plaža. Osvježenje ovih dana tražimo u moru, ali i u omiljenim ljetnim napitcima i nezaobilaznom ljetnom desertu – sladoledu. Svako mjesto ima tih par adresa za koje će vam većina reći da se upravo tamo jede najbolji sladoled u gradu. A ako pitate Splićane i njihove goste, jedna od tih lokacija u gradu pod Marjanom svakako je Luka ice cream & cakes.

Luka ice cream & cakes

Ova slastičarnica od 2014. godine uveseljava svoje goste homemade sladoledom za koji svi kažu da je jednostavno neodoljiv. Kolači i torte prate tu homemade priču, što su prepoznali brojni Splićani i njihovi gosti koji u ukusnim Lukinim slasticama uživaju svakodnevno.

Visoko kvalitetni sastojci, uz sezonsko voće, pa i povrće poput rabarbare, ono su što čini Lukine kolače i sladolede neodoljivima. U slastičarnici na Cankarevoj poljani često možete zateći osoblje kako čisti orahe, višnje, trešnje, lubenicu, lješnjake itd. Sve je to dio priče koja se želi ispričati kupcima – proces proizvodnje koji počinje i završava u slastičarnici, na očigled brojnim kupcima.

Među brojnim ukusnim okusima sladoleda najpopularniji je pistachio, a slijede da svi ostali mliječni sladoledi, kao i daleko najmaštovitiji sorbeti – lubenica-limun, jagoda-lubenica, trešnja-tamna čokolada itd.

Od torti i kolača svakako vrijedi istaknuti Ferrero tortu – bogatu klasičnu tortu s lješnjacima i čokoladom, zatim Laganini tortu s kremom od maslaca i naranče s čistim orahovim brašnom te Lovely cake s tri vrste moussea među kojima je i mousse od maline. Voćne pite u raznim oblicima i veličinama također su u ponudi na dnevnoj bazi, kao i kolač od čokolade i naranče.

Cijene su prilagođene svim kupovnim rangovima. Svakodnevni izbor pita i kolača do 10 kn, uz izbor vrhunskih slastica po cijeni od 20-30 kn, kao i malih torti po cijeni od 120-200 kn te velikih torti za 14-16 osoba po prosječnoj cijeni od 320 kn dio su osnovne ponude Luka ice cream & cakes. Klasična dekoracija je uključena u cijenu, ali ona je sve samo ne klasična. Cvjetni motivi, vafli, sezonsko voće i sve moguće neodoljive kombinacije boja i okusa. Stoga ne čudi da su Lukine torte obavezan dodatak svakoj relevantnijoj prigodi, kao i neplaniranom poklonu dragoj osobi.

Luka ice cream & cakes slovi za jednu od najboljih slastičarnica u Splitu pa ako ste ovih dana u gradu pod Marjanom, svakako ju posjetite.

Ako se ovih dana nađete u Splitu, sada znate gdje se morate uputiti na najbolji sladoled i kolače u gradu. Adresa je Svačićeva 2.

Foto: Luka ice cream & cakes

Učitati još
Zatvori