Ljetni jelovnik u restoranu Fidel Gastro

Ljetni jelovnik u restoranu Fidel Gastro

Nova sezona u restoranu Fidel Gastro

U utorak, 26. lipnja, zagrebački restoran Fidel Gastro predstavio je svoj ljetni jelovnik, kao i osvježenu vinsku kartu. Na jelovniku se našlo pet predjela, dok glavnih jela ima dvanaest.

Koncept novog, ljetnog jelovnika slijedi koncept samog restorana, koji na nenametljiv način svojim gostima nudi vrhunske gastronomske užitke. Restoran Fidel Gastro do sada je već pokazao da se želi stalno mijenjati i tražiti načine kako biti još bolji, što se vidi i na ljetnom jelovniku koji, uz već prokušane hitove, nudi i nova jela poput Filea brancina, nanovo osmišljene Fidel salate ili Premium Ribeye steaka.

Od predjela do deserta…

To prati i vinska karta, na kojoj odsada možete pronaći novitete poput Nu Baz Markote, što je pjenušavo piće bazirano na pjenušcu s prirodnim aromama, jedno od najboljih bijelih vina svijeta Chardonnay Grgich te crno vino Chianti iz obitelji Bocceli, a sva ih možete kušati na čaše.

„Posebno bih izdvojio Nu Baz Markota, koje se služi s nekoliko kriški limete i ledom. Kako se led topi, tako limeta pušta okus te piće na kraju naprosto osvaja prekrasnim citrusnim notama koje svi toliko volimo ljeti“, istaknuo je voditelj restorana gospodin Božidar Morić.

„Naš je cilj uvijek iznova iskušavati nove tehnike pripreme i istraživati kako vrhunske namirnice dišu zajedno. Tako na primjer u rižoto s kozicama dodajemo sirove jadranske kozice koje toplina rižota do stola skuha upravo onoliko koliko treba, kao i file vrhunskog brancina koji se fenomenalno slaže s bobom“, istaknuo je Petar Tomašević, chef kuhinje.

Učitati još
Zatvori