Jedna fina kava za lijeno jutro

Jedna fina kava za lijeno jutro

Jutra bez stresa su najljepša, pogotovo kada se radi o vikendu i kada se lijeno možete razvlačiti po kući, od kreveta do kauča, pa polako pripremiti doručak i jednostavno uživati u svakom aspektu tog dana. Još je bolje ako u ruci imate omiljeni jutarnji napitak, što je u mnogim slučajevima kava.

Latte s vanilijom i lavandom

Pisali smo već o najrazličitijim vrstama kave kakvu možete pripremiti za jutarnje buđenje, no naš novi favorit je latte s vanilijom i lavandom. Može se poslužiti s ledom kao odlična opcija ledene kave, a može se piti i vruće kao klasična šalica napitka za razbuđivanje. Za lavandu kažu da umiruje, što će lijepo jutro učiniti još ljepšim. U kombinaciji s vanilijom, kava s lavandom će dobiti samo jednu nježnu notu drugačijeg okusa u kojem ćete uživati.

Prvo morate pripremiti sirup od vanilije i lavande.

1/2 šalice šećera
1/2 šalice vode
2 žličice kulinarske lavande
2 grančice svježe lavande
1 mahuna vanilije
½ žličice ekstrakta vanilije

Zakuhajte sve sastojke osim ekstrakta vanilije na niskoj vatri dok se šećer ne otopi i miješajte oko minutu. Sklonite s vatre i u potpunosti ohladite, pa procijedite i dodajte posljednji sastojak. Čuvajte u frižideru.

Za kavu pripremite 150 ml mlijeka po želji, dvije doze vrućeg espressa, dvije žličice sirupa od lavande i promiješajte. Po želji dodajte i led te ukrasite s lavandom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori