Lasagna soup: donosimo recept za mesnu i vegansku varijantu omiljenog comfort jela

Lasagna soup: donosimo recept za mesnu i vegansku varijantu omiljenog comfort jela

Za duge hladne dane kada nam se jedu lazanje, ali baš i nismo voljni prolaziti cijeli proces pripreme, tu je novi gastro specijalitet, juha od lazanja! Svi elementi lazanja su tu: meso, povrće, umak od rajčice, široki rezanci za lazanje i fini mediteranski začini. A osim toga, topla jušna varijanta omiljenog jela brže će nas ugrijati i zasititi. Neka vas ne prepadne dugačak popis sastojaka, ovo jelo zaista je vrlo jednostavno. Lazanje s twistom jednako su ukusne kao i one pečene u pećnici, no brže su gotove i znatno su laganije.

Poslužite ih u zdjelicama, a na vrh naribajte parmezan i ukrasite svježim začinskim biljem, recimo bosiljkom. Osim recepta za mesnu varijantu, donosimo i recept za vegansku lasagna juhu koju će obožavati svi, ne samo vegani.

Recept za Creamy lasagna soup

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

1 luk

1/2 celera

2 crvene paprike

4 češnja češnjaka

250g mljevenog mesa

150g pikantne kobasice

žlica sušenog bosiljka

žlica sušenog origana

žlica sušenog timjana

1/3 žličice chilli listića

1 dcl bijelog vina

1 konzerva sjeckane rajčice

940g pilećeg temeljca

120g vrhnja ili gustog kokosovog mlijeka

130g naribanog sira

50g parmezana

10 lazanja noodla

Priprema:

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, celer i crvenu papriku pa pustite da se kuha dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.

Dodajte meso i kobasicu. Mješajte i dodajte sol i papar. Kuhajte 10-ak minuta, dok svo meso na poprimi boju, a zatim dodajte koncentrat rajčice, bosiljak, origano, timjan i chilli. Kuhajte par minuta a zatim dodajte nasjeckane rajčice iz konzerve i pileći temeljac. Kuhajte još 15 minuta.

Ubacite vrhnje/kokosovo mlijeko i neka se lagano krčka još 10-ak minuta.

Za to vrijeme skuhajte rezance al dente. Ocjedite ih i prebacite u novu zdjelu te dodajte naribane sireve. Prelijte juhu u zdjelu s rezancima. Poslužite s parmezanom i svježim bosiljkom.

Recept za veganski lasagna soup

Sastojci:

1 žica maslinovog ulja

1 luk

3 češnja češnjaka

2 žlice koncentrata rajčice

žličica sušenog bosiljka

žličica sušenog origana

800g nasjeckane rajčice iz konzerve

1,4 L povrtnog temeljca

50g zelene leće

120g špinata

225g rezanaca za lazanje

Postupak:

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk. Dinstajte par minuta pa dodajte i češnjak, koncentrat rajčice i začine pa kuhajte još par minuta.

Dodajte konzervu rajčica, temeljac i leću pa pustite da proključa. Kuhajte još desetak minuta.

Natrgajte rezance za lazanje na otprilike 5cm duge komade, i dodajte u zdjelu pa ostavite da se skuhaju. Rezanci bi trebali biti al dente a leća meka.

Na samom kraju ubacite špinat, pa poslužite!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori