U Rovinju je otvoren lokal s poke i acai bowlovima, sokovima i kolačima koji je odmah postao hit
U Rovinju je otvoren lokal s poke i acai bowlovima, sokovima i kolačima koji je odmah postao hit

U Rovinju je otvoren lokal s poke i acai bowlovima, sokovima i kolačima koji je odmah postao hit

Vesele nas vijesti o otvaranjima novih lokala, a pogotovo kada se oni nalaze na našim najdražim lokacijama i imaju ponudu baš po našoj mjeri! Jedan upravo takav lokal otvorio se u Rovinju, jednom od najposjećenijih ali i najšarmantnijih gradića na našoj obali. LAB je mjesto koje uz odličnu, opuštenu atmosferu nudi zanimljivu i primamljivu ponudu kakvu nismo navikli često viđati u Hrvatskoj!

LAB Rovinj

LAB je smješten u Rovinju u ulici Joakima Rakovca 2, odmah uz glavnu ulicu Carera. Lokal su otvorili Aleksandar Matejić i Matteo Cetinski željeći u Rovinj donijeti nešto novo. Zato je ovo jedino mjesto u Rovinju gdje se služe Poke i Acai bowlovi. Uz to, LAB jedini u gradu služi cold press sokove i shotove od celera ili đumbira. Ponudu upotpunjuje Aleksov savršen tiramisu, a jedini nude i očišćeno svježe voće u čaši.

„Nije sve samo zdravo. Ovdje možete popiti npr. Plazma Shake na bazi mljevenog Plazma keksa i slatkog vrhnja za kojim su svi poludjeli“,  naglašava Aleksandar. Sve u svemu, LAB je mjesto gdje ćete naći slanu i slatku deliciju koju možete ponijeti na plažu, ali i pojesti u samom prostoru slušajući dobru chill out glazbu i upijajući cool atmosferu.

Interijer je dizajnirao nagrađivani dizajner Matteo Cetinski koji je i sam već godinama ‘ovisnik’ o cijeđenim sokovima od voća i povrća. „Ne prođe dan da ne popijem takav sok. Jedan takav obrok zadovoljava cjelodnevnu potrebu za vitaminima i mineralima. Zato i kad putujem uvijek tražim mjesto gdje ću ih piti. I upravo je po uzoru na moje omiljene juice barove u Berlinu i L.A.-u nastala inspiracija za ovaj interijer. Prostorom dominiraju pločice. Njima smo htjeli naglasiti temu laboratorija, a kako cijela priča ne bi bila pre ‘hladna’, unijeli smo elemente biljaka i pink neona“, kaže Matteo.

„U ovakvom prostoru je najbitniji opći ‘vibe’, a on ne bi bio potpun bez dobrog zvuka i adekvatne chill out glazbe. U budućnosti tu zamišljamo i poneki after beach party s gostujućim DJ-om, jer LAB je prostor koji svojom posebnom ponudom također sakuplja i specifičnu ekipu koja se tu uvijek iznova vraća, pa zato očekujemo da će se vremenom tu događati zanimljiva druženja i programi“, objasnio je za kraj Aleksandar.

Radove dizajnera Mattea Cetinskog možete vidjeti na Instagramu i na web stranici.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori