Iz najboljih položaja vinarije Kutjevo dolazi jedno od najkvalitetnijih ulja na svijetu – ulje sjemenki grožđa 
Iz najboljih položaja vinarije Kutjevo dolazi jedno od najkvalitetnijih ulja na svijetu – ulje sjemenki grožđa 

Iz najboljih položaja vinarije Kutjevo dolazi jedno od najkvalitetnijih ulja na svijetu – ulje sjemenki grožđa 

Vinarija Kutjevo nastavlja pozitivan trend u proizvodnji prirodnih Premium proizvoda uz hladno prešano ulje od sjemenki grožđa. Proizvodnjom ulja iz sjemenki grožđa otkrivamo njegovu perspektivnu budućnost kao zasebnog proizvoda sa širokim spektrom potencijalnih uporaba.  Zbog svojih antioksidativnih svojstva hladno prešano ulje sjemenki grožđa jedno je od najkvalitetnijih ulja na svijetu

Hladno prešano ulje sjemenki grožđa

Ulje dobiveno isključivo mehaničkim postupkom prešanja suhih sjemenki grožđa, pod visokim pritiskom, bogato je vitaminima, mineralima, antioksidansima (50 puta snažniji od vitamina E te 20 puta učinkovitiji od vitamina C) te linolnom kiselinom i nezasićenim masnim kiselinama poput omega 3 i omega 6, koje igraju važnu ulogu u funkciji mozga te normalnom održavanju zdravlja, regulaciji metabolizma i reproduktivnog sustava. Istraživači su otkrili da 45 grama ulja sjemenki grožđa dnevno povećava dobar, HDL kolesterol i smanjuje loši LDL kolesterol, a dokazano je i da je ovo ulje čak nutritivno bogatije od popularnog maslinovog ulja.

Ulje sjemenki grožđa također sadrži resveratol, najjači antioksidans pronađen u prirodi čije je djelovanje jače 1000% od ostalih poznatih antioksidansa.

Proizvodnja ulja sjemenki grožđa

Vinarija Kutjevo proizvodi dvije linije ulja sjemenki grožđa od ručno branog grožđa sorte Graševine i visoko kvalitetnih crnih vinskih sorata Pinot Crnog, Cabernet Sauvignona i Cabernet Franc koje rastu u srcu Kutjeva nedaleko starog podruma vinarije. Brzim izdvajanjem komine nakon prešanja te daljnjom obradom sjemenki izdvajamo vrlo vrijednu sirovinu za proizvodnju Premium ulja. Upravo ovim proizvodom zaokružujemo proces naše vinske proizvodnje.

Uporaba ulja u prehrani

Ulje iz sjemenki grožđa ima blagi nenametljivi okus koji neće prevladati nad glavnim sastojkom vašeg jela. Zbog otpornosti na visoke temperature često se koristi prilikom pečenja ili prženja hrane, može se uključiti u različite umake, a pogodan je i za pravljenje popularnog umaka, majoneze. Korištenjem znanja i suvremenih tehnologija kroz stvaranje novih visokovrijednih proizvoda još je jedan dokaz uspješnosti vinarije Kutjevo.

Ulje sjemenki grožđa graševine i crnih vinskih sorata potražite već danas u sklopu online vinoteke na www.kutjevo.com/webshop 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori