Vijest koja veseli: Kukuriku pekarnica otvara se i u centru Zagreba
Vijest koja veseli: Kukuriku pekarnica otvara se i u centru Zagreba

Vijest koja veseli: Kukuriku pekarnica
otvara se i u centru Zagreba

Kruh, focaccie, slatka i slana peciva mnogima omiljene artisan pekarnice Kukuriku, osim na adresi Savska 156, ubrzo će biti dostupni i u centru grada. Naime, uskoro će se njihovi proizvodi moći kupiti u prostoru u Mesničkoj 3.

Reakcije ljudi na kruh i slastice koje nudimo bile su sjajne pa nam je to dalo vjetar u leđa i odlučili smo se proširiti, rekao nam je vlasnik Kukuriku pekarnice Domagoj Kordić.

Kukuriku pekara
Kukuriku pekara

Kukuriku je zapravo hommage pijetlu koji je vlasnika pekarnice Domagoja Kordića budio tijekom boravka u Pakoštanima, gdje je tada radio u proizvodnji pekarnice Kroštula. Budio ga je baš u vrijeme za smjenu stoga si je obećao da ako ikad bude otvarao svoju pekarnicu da će imati veze s pijetlom. A kako kaže, pijetao je prgav, raskošan i šaren, sve što na neki način i Kukuriku pekarnica ima u ponudi.

Prirodna proizvodnja i korištenje prirodnog kvasca oduvijek je njihova filozofija. Ono što kupci najviše vole su focaccie, croissant od pistacije te croissant od vanilije, bijele čokolade i maline, iako ni ostatak asortimana ne zaostaje. Uskoro će sve to imati i u centru grada što posebno veseli one kojima Savska nije bila ‘na ruku’.

Artisan pekarnica u Mesničkoj bit će manja nego u Savskoj koja ostaje baza, ali sasvim dovoljna da građanima ponudi jedinstvene pekarske poizvode po kojima je Kukuriku poznat (posebno prefinim kroasanima).

Kukuriku pekara

Foto: Sanja Jagatić i Instagram (@kukuriku_artisanbakery)

Učitati još
Zatvori