Kukuriku artisan pekarnica otvorila se u centru Zagreba. Prvi smo je posjetili
Kukuriku artisan pekarnica otvorila se u centru Zagreba. Prvi smo je posjetili

Kukuriku artisan pekarnica otvorila se u
centru Zagreba. Prvi smo je posjetili

Kruh, focaccie, slatka i slana peciva mnogima omiljene artisan pekarnice Kukuriku, osim na adresi Savska 156, odsad su dostupni i u centru grada. Naime, svi njihovi proizvodi mogu se kupiti u novootvorenom prostoru u Mesničkoj 3.

‘Reakcije ljudi na kruh i slastice koje nudimo bile su sjajne pa nam je to dalo vjetar u leđa i odlučili smo se proširiti’, rekao nam je vlasnik Kukuriku pekarnice Domagoj Kordić.

Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica (2)
Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica (1)
Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica (1)
Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica (1)

Kukuriku je zapravo hommage pijetlu koji je vlasnika pekarnice Domagoja Kordića budio tijekom boravka u Pakoštanima, gdje je tada radio u proizvodnji pekarnice Kroštula. Budio ga je baš u vrijeme za smjenu stoga si je obećao da ako ikad bude otvarao svoju pekarnicu da će imati veze s pijetlom. A kako kaže, pijetao je prgav, raskošan i šaren, sve što na neki način i Kukuriku pekarnica ima u ponudi.

Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica GIF

Identična ponuda, ali sa slatkim iznenađenjem za otvorenje

Prirodna proizvodnja i korištenje prirodnog kvasca oduvijek je njihova filozofija. Ono što kupci najviše vole su focaccie, croissant od pistacije te croissant od vanilije, bijele čokolade i maline, iako ni ostatak asortimana ne zaostaje. Odsad sve to imaju u centru grada što posebno veseli one kojima Savska nije bila ‘na ruku’.

Artisan pekarnica u Mesničkoj je manja (ima samo 17 kvadrata) od one u Savskoj koja ostaje baza, ali sasvim dovoljna da građanima ponudi jedinstvene pekarske poizvode po kojima je Kukuriku poznat (posebno prefinim kroasanima).

Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica

‘Plan nam je da obje lokacije imaju identičnu ponudu, ali s vremenom ćemo vidjeti za kojim je proizvodima potražnja veća u centru. Mi ionako nemamo mira, stalno nešto mijenjamo, svakih mjesec i pol ‘dogodi’ se neki novi proizvod’, rekao nam je vlasnik.

Tako su i za soft opening pripremili novi chookie za sve posjetitelje. Navratite zato u Mesničku i isprobajte njihove delicije.

Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica (1)
Kukuriku pekarnica_Mesnička ulica GIF

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori