Kuhar s iskustvom iz danskog restorana Noma gostuje u Dubrovniku

Kuhar s iskustvom iz danskog restorana
Noma gostuje u Dubrovniku

FestiWine_day4_3-(8)

DUBROVNIK FESTIWINE UZ OKUSE SVJETSKIH KUHINJA

Vrhunska hrana i birana vina oduvijek su činili odličnu kombinaciju, a Dubrovnik FestiWine odlučio je ovo iskustvo prenijeti na novu razinu. U ovo će se imati priliku uvjeriti svi koji će se 19. travnja naći u hotelu Excelsior kao poprištu spektakularne Gala večere na kojoj će svoje kulinarsko iskustvo i vještine predstaviti mladi slovenski chef Igor Jagodic, poznat po svome iskustvu iz restorana Noma. U suradnji s renomiranim domaćim chefom Petrom Obadom, odgovaraju na izazov FestiWinea i kreiraju jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobit će sedam gurmanskih kreacija.

Igor Jagodic

Igor Jagodic

„Svojom filozofijom pripreme vrhunske hrane od namirnica uzgojenih na tradicionalan način „Noma“ danskog chefa Renéa Redzepija nekoliko puta proglašena najboljim restoranom svijeta, a u ovo će se imati priliku uvjeriti i odabrani gosti za koje smo 19. travnja pripremili uistinu spektakularno događanje – Gala večeru na kojoj će imati priliku okusiti zalogaje iz ruku dvojice mladih, ali već dokazanih chefova. Ovo je fantastična prilika ne samo za naš festival, nego i za popularizaciju gastro scene u Hrvatskoj“ – poručio je utemeljitelj vinskog festivala gosp. Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Petar Obad

Petar Obad

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik Festiwine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara), a dvoje pobjednika objavljenog natječaja osvojit će prestižnu stipendiju i provesti mjesec dana na edukaciji u restoranu Strelec u Ljubljani pod mentorstvom gostujućeg chefa Jagodica.

Ulaznice za gourmet spektakl dostupne su putem agencije Dubrovnik PartneR.

FestiWine_day4_3-(7)

Za vinski festival koji ove godine slavi petu obljetnicu ovo je izvrsna prilika za promociju daljnjeg razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i otvaranje vrata nekim novim trendovima. Stoga, dođite u Dubrovnik u tjednu od 16. do 22. travnja i otkrijte koje su sve sadržaje organizatori pripremili za vas!

Učitati još
Zatvori