Napokon ponovno kreće sezona Kroštulinog panettonea i možete ga naručiti na kućnu adresu
Napokon ponovno kreće sezona Kroštulinog panettonea i možete ga naručiti na kućnu adresu

Napokon ponovno kreće sezona Kroštulinog panettonea i možete ga naručiti na kućnu adresu

Iznimno nas veseli vijest da niti ove godine nećemo biti uskraćeni za najukusniji i najkompliciraniji slatki kruh na svijetu – Kroštulin panettone. Nakon velikog uspjeha posljednje dvije godine, kada su uspjeli u misiji da ovo remek djelo ručne i prirodne proizvodnje učine dostupnim na razini cijele Hrvatske, ekipa iz artisan pekarnice Kroštula sada je ponovno otvorila sezonu panettonea.

Ovaj simbol blagdana korijene vuče iz Rimskog carstva. Nastao je na području Milana u Italiji. Stoljećima kao slastica obilježava božićne blagdane, a koju su prihvatili narodi Europe, ali i Amerika i Australije. Onaj Kroštulin posljednjih godina slovi za najbolji hrvatski.

Kroštulin panettone u četiri verzije

Na njihovom web shopu dostupne su četiri verzije ovog slatkog kruha. Tu su panettone s kandiranim voćem, s čokoladom, s mandarinom i bijelom čokoladom te onaj s pistacijom i višnjama. Ne znamo koja nam verzija zvuči bolje i sasvim nam je jasno da će se biti teško kontrolirati i pojesti samo po jednu krišku.

Cijena sve četiri verzije Krošutlinog panettonea je 190 kuna, a njihova težina je 1000 g. Oni dolaze u Kroštulinoj dizaniranoj kutiji, a dostava je besplatna za narudžbe iznad 299 kuna. Za svaki panettone ispisani su svi sastojci, od onih u smjesi, do premaza i svega čime je koji panettone posut. Trajanje mu je mjesec dana. Od svakof panettonea može se dobiti 15-ak šnita.

„Najteži je proizvod za proizvodnju u pekarstvu iz više razloga. Jedan je zbog procesa proizvodnje koji traje četiri dana. Osnovni materijali kao što su brašno, kandirana voća, pistacio pasta te žumanjci nabavljaju se iz Italije. Neki proizvodi za njega moraju biti specijalno odabrani. Maslac je hrvatski, mandarine se nabavljaju iz neretvanske doline iz OPG-a Damić, a vanilija je madagaskarska, najbolji i najekskluzivniji oblik vanilije na svijetu!“, kaže Karlo Vulin, prehrambeni tehnolog i kreator Kroštule.

Koliko god suosjećamo s majstorima pekarima u Kroštuli i diljem panettone svijeta, razmazili su nas svojim kreacijama i već sada maštamo što će nam sljedeće spremiti.

Foto: Karlo Vulin

Učitati još
Zatvori