Orijent ima premium krafne s različitim punjenjima, a mi smo ih sve isprobale

Orijent ima premium krafne s različitim
punjenjima, a mi smo ih sve isprobale

Osim što je mjesec zaljubljenih, veljača je mjesec poznat po fašniku, karnevalu i slastici koju uz njih vežemo – krafnama. Ovaj tradicionalni kolač od dizanog tijesta najčešće se puni marmeladom ili čokoladom te ukrašava šećerom u prahu, a ovih dana možete ga pronaći u brojnim pekarnicama, trgovinama i slastičarnicama.

Rijetko tko može odolijeti ukusnim krafnama – vole ih jesti i mali i veliki. Osim klasičnih krafni s marmeladom od marelice ili čokolade, u nekim slastičarnicama možete pronaći i njihova malo posebnija izdanja. Jedna od adresa na koju se za takve krafne možete uputiti je slastičarnica Orijent, jedna od najdugovječnijih zagrebačkih slastičarnica koja je ovih dana u svoju ponudu uvrstila krafne s 4 nova punjenja. Dovoljan razlog da ih odemo posjetiti u slastičarnicu u Petrinjskoj i sve ih isprobamo!

Premium krafne u slastičarnici Orijent

Slastičarnica Orijent poznata je po kvaliteti sastojaka i recepturama koje se godinama čuvaju u obitelji. Njihove slastice obožavaju generacije, a uz tradicionalne recepte i stalne inovacije Orijent i dalje uspješno stvara slatke senzacije. Tako nisu pogriješili ni s krafnama u kojima ovih dana uživaju svi. Na njihovom take out pultu stalno netko zastane kako bi kupio krafne pa se brzo rasprodaju.

Osim klasičnih krafni s marmeladom od marelice, u Orijentu možete naručiti i 4 vrste premium krafni. To su krafna s kikiriki maslacem i džemom od crvenog ribizla, krafna s pistacijom i malinama, krafna s marcipanom i kandiranom narančom te krafna s čokoladom i karamelom.

Mekano i prozračno tijesto, punjenje koje nije preslatko, krema na vrhu i odlične kombinacije okusa čine Orijentove premium krafne pravom poslasticom među kojima će svatko, ovisno o svom ukusu, pronaći svog favorita. Nama se kao favorit istaknula krafna s pistacijom i malinama, a odmah iza nje slijedi krafna s kikiriki maslacem i džemom od ribizla.

Krafna s pistacijom i malinama
Krafna s pistacijom i malinama
Krafna s kikiriki maslacem i džemom od crvenog ribizla

Obožavateljima marcipana definitivno preporučujemo da isprobaju krafnu s marcipanom i kandiranom narančom, a za ljubitelje nešto klasičnijih okusa, krafna s čokoladom i karamelom bit će pun pogodak. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni apsolutni klasik – krafnu punjenu s marmeladom od marelice.

Krafna s marcipanom i kandiranom narančom
Krafna s čokoladom i karamelom
Krafne s marmeladom od marelice

Krafne možete naručiti i preuzeti u Orijentovim slastičarnicama u Maksimirskoj 34 i Petrinjskoj 2 te naručiti dostavom putem Wolta.

Retro pult i ponuda za Valentinovo

Osim krafni, u Orijentu su još uvijek dostupne Retro slastice poput Zimskog sladoleda, Doboš torte, Sacher torte, Išlera i ostalih slatkih delicija s Retro pulta o kojima smo pisali ovdje.

Uz to, primaju i prednarudžbe za Valentinovo pa na vrijeme naručite svoj slatki poklon za voljenu osobu ili počastite sami sebe jednom od slastica u ponudi. To su Valentinovo torta za dvoje koja se sastoji od prhkog keksa, kreme od vanilije, premaza od malina, čokoladnih srca i jestivih ukrasa te Be my Valentine mousse od bijele čokolade sa šampanjcem i insertom od jagoda.

Prednarudžbe možete ostvariti na brojeve telefona 01/2315 – 323 (Maksimirska 34) te 01/3773-478 (Petrinjska 2).

Sve novosti u Orijentu možete pratiti i na njihovim Instagram i Facebook profilima.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori