Retro pult iz Orijenta nas okusima vraća u bezbrižno djetinjstvo

Retro pult iz Orijenta nas okusima
vraća u bezbrižno djetinjstvo

Slastičarnica Orijent nam je kraj siječnja odlučila uljepšati svojim Retro slasticama koje će biti dostupne iduća 3 tjedna na adresama Maksimirska 34 i Petrinjska 2. Budući da stalno dolaze nove ideje i novi okusi, ponekad već sami miris budi u nama sjećanja na sretne i slatke trenutke te drage nam ljude.

Retro pult u Orijent slastičarnicama

Nebrojeno puta u slastičanici Orijent se može čuti – “Kako je to moja baka znala meni napraviti, baš domaće” – a upravo to u Orijentu nastoje vratiti s Retro pultom. Tjedni su to kada se okusima vraćamo u djetinjstvo dok su nas bake i djedovi, za nagradu poslije škole ili pak utjehu poslije doktora, vodili u slastičarnice te se zasladiti skupa s nama hrabrima ili vrijednima.

Neke stvari su, kao primjerice recepti, vječne pa tako Čajno pecivo Orijent radi po recepturi staroj 84 godine. Želeći da i slastice iz Retro pulta postanu i ostanu vječne, Orijent svake godine u siječnju, nakon božićne i novogodišnje strke, kreće s Retro pultom, da unese malo promjene i razveseli svoje vjerne kupce. To nam je svima ove godine uslijed pandemije i napola zatvorenih ugostiteljskih objekata zaista potrebno.

Okusi djetinjstva koji će osvojiti vaša nepca

Retro pult će nuditi između ostaloga – Doboš tortu, Sacher tortu, Punč tortu, Sir tortu, Velike Išlere, Daso šnite, a senzacija koja je svake godine tražena u vrijeme zime je Zimski sladoled.

Približava nam se i fašnik je Orijent počeo raditi i krafne, a malo iznenađenje za sve ljubitelje Orijent krafni je da će uskoro plasirati i krafne s novim punjenjima, koji su dostupni samo u njihovim slastičarnicama.

Orijent je jedna od najdugovječnijih zagrebačkih slastičarnica čija povijest seže do 1936. godine. Poznati su po kvaliteti sastojaka te recepturama koje se čuvaju u obitelji. Njihov Retro pult osvojiti će vaša nepca te vas vratiti u bezbrižno djetinjstvo, kada ćete makar na tren zaboraviti na turbulentni početak godine.

Foto: Slastičarnica Orijent

Učitati još
Zatvori