Korica ima modernu verziju baklave kakvu još niste imali priliku probati
Korica ima modernu verziju baklave kakvu još niste imali priliku probati

Korica ima modernu verziju baklave kakvu
još niste imali priliku probati

Svatko od nas ponekad se voli počastiti nečim slatkim. Slatko podiže energiju i raspoloženje pa volimo uživati u kombinaciji raznih okusa. Jedna od najpoznatijih slastica sigurno su kroasani koji su čest odabir uz jutarnju kavu. Međutim, postoje i drugi tradicionalni deserti koje volim isprobati i u čijim okusima uživamo. Da morate birati između dobro poznatih slastica – baklave i kroasana, što biste odabrali? Mi biramo oboje, a za to je i ovoga puta zaslužna Korica! Zagrebačka craft pekara lansirala je novi proizvod koji jedva čekamo isprobati – baklava roll.

Tradicionalni desert

Balava roll spoj je lisnatog tijesta s baklava punjenjem. Tradicionalna baklava bogatog je punjenja, sočna i slatka, prava kalorijska bomba kojoj je teško odoljeti. Originalna je to slastica iz Turske, Grčke te mnogih arapskih i bliskoistočnih zemalja. Radi se od tankih listova vučenog tijesta, premazana je otopljenim maslacem i nadjevena mljevenim i sjeckanim orašastim plodovima.

Punjenje može biti i od oraha, ali i pistacijama, bademima, pa i čokoladom. Ono po čemu je ovo poseban desert jest njegova sočnost. Na kaju se prelije slatkim šećernim sirupom koji joj daje slatkoću i sočnost.

Baklava roll iz Korice

Zbog popularnosti ovog deserta, nije ni čudo što je Korica u svoju ponudu uključila posebnu slasticu – baklava roll. Hibrid croissanta i baklave po receptu poznate Tartine pekare iz San Francisca. Čvor lisnatog tijesta punjen orasima i pistacija, dvostruko glaziran domaćim medom, sokom limuna i naranče, što rolicama daje jednu svježinu i savršena je kombinacija slatko-kiselkastog okusa. Nas kraju ide slatki preljev i posip od pistacija. Nas više ne treba nagovarati da se prvom prilikom počastimo ovom slasticom.

Korica je prva majstorska pekara u Zagrebu koja je već sedmu godinu posvećena predstavljanju svjetskih noviteta svojim kupcima. Od prvog sourdough kruha u Zagrebu, preko originalnog croissanata s bademima, prvog cruffina, rolice s cimetom, prve babke, japanskog kruha – danas u ponudu uvodi i baklava čvor. Tajna njihovih proizvoda je u ručnom radu uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina.

Baklava roll možete pronaći na adresama: Preradovićeva 39, Martićeva 19 i Deželićeva 39.

Foto: Korica, Instagram (@korica.hr)

Učitati još
Zatvori