Šarmantnu konobu Tu Tamo u Mošćenicama stavljamo na ‘to do’ listu ovog proljeća
Šarmantnu konobu Tu Tamo u Mošćenicama stavljamo na ‘to do’ listu ovog proljeća

Šarmantnu konobu Tu Tamo u Mošćenicama stavljamo na ‘to do’ listu ovog proljeća

Da biste stigli do Mošćenica, srednjovjekovnog utvrđenog istarskog gradića, od Mošćeničke Drage, točnije plaže sv. Ivan, trebate prijeći 753 stube. Kad se popnete na brijeg visok 173 m na istočnim padinama Učke, bit ćete nagrađeni nevjerojatnom panoramom – pred vama će se otvoriti pogled na Kvarner te otoke Cres i Krk. Ovdje ćete pronaći brojne spomenike dalekoj prošlosti (poput barokne crkve Sv. Andrije), autohtone kuće koje su savršena kulisa za fotografiranje, neki usporeniji, mirniji ritam života i jednu od najslađih istarskih konobica, poznatu po spravljanju ukusnih jela namirnicama iz vlastitog vrta.

Smještena u srcu starog grada, konoba Tu Tamo je mjesto koje se ne smije zaobići. Ako do nje ne želite pješačiti, možete se zaputiti i automobilom, ali nakon ručka svakako preporučujemo šetnju starom jezgrom Mošćenica koja je uvrštena u registar hrvatske kulturne baštine.

Jedna od najljepših na Kvarneru

Od ožujka prošle godine konoba Tu Tamo ima nove vlasnike Tinu i Damjana koji su svoju ljubav prema druženju, ljudima i hrani, kako kažu, pretvorili u najljepši posao na svijetu. U zatvorenom prostoru konobe dostupno je 20 mjesta, a 28 na terasi s koje puca prelijep pogled na more. Riječ je o jednom od najljepših ambijenata na Kvarneru s prilično jednostavnim, a perfektnim menijem. Domaći sir i kruh, maslinovo ulje, svježa riba, školjke, pašta i sjajna vinska karta, ovdje su recept za nezaboravni obrok, dok vam se oči odmaraju na plavetnilu ili na vrtu iz kojeg kuhari koriste namirnice za svoje specijalitete. Ovdje možete svratiti i na šarene koktele ili pak slastice pripremljene od sezonskog voća, poput tarta sa svježim smokvama iz vrta.

Kroz stari grad Mošćenice polaze i brojne planinarske staze, koje vode prema napuštenim istarskim selima i odličan su odabir za rekreaciju i uživanje. Ako se zaputite na ovakav izlet, okrijepiti se možete u konobi Tu Tamo. Kad kiši, skloniti se možete unutra i uživati uz bocu dobrog istarskog vina. U svakom slučaju, mi stavljamo konobu Tu Tamo na to do listu ove jeseni. A vi?

Dodatne informacije:

Lokacija: Mošćenice 50, Mošćenička Draga

Radno vrijeme: srijeda i četvrtak, od 16 do 23 h; petak, subota, nedjelja, od 13 do 22 h

Telefon: 098 918 5088

 Email: eat@konobatutamo.com

Instagram: @konobatutamo

Foto: Instagram (@konobatutamo)

Učitati još
Zatvori