Istarska konoba u kojoj će vas oduševiti domaći specijaliteti

Istarska konoba u kojoj će vas
oduševiti domaći specijaliteti

Tijekom našeg nedavnog putovanja po Istri i Kvarneru posjetile smo brojne predivne destinacije i gastro oaze u čijim smo vrhunskim kreacijama na tanjuru uživale svim osjetilima. Jedna od njih je i Konoba Gourmet u sklopu hotela Villa Vilola koja se nalazi nedaleko Umaga.

Konoba Gourmet – gastro oaza s domaćom istarskom kuhinjom

Čim zakoračite u Konobu Gourmet, odmah ćete shvatiti da se radi o mjestu gdje prevladava ugodna, opuštena i domaća atmosfera. Interijer je uređen brojnim starim i rustikalnim predmetima iz nekih prošlih vremena – tu se nalazi i stara kasa, muzički instrumenti i razni detalji iz prošlosti karakteristični za istarske konobe.

Na meniju se ističu jela domaće istarske kuhinje s naglaskom na svježem mesu i ribi, povrću i začinskom bilju upotpunjeno aromatičnim maslinovim uljem. Uz dobar zalogaj najbolje paše dobra kapljica, a u konobi Gourmet vas čekaju najpoznatija istarska vina koja se savršeno sljubljuju s istarskim delicijama.

Što smo jele u konobi Gourmet?

Za predjelo nemojte preskočiti platu s narescima – kobasice, salamu od boškarina, pancetu i vratinu koje smo jele vlasnik radi sam. Ovčji sir te sir od tartufa također je istarski domaći proizvod. Oduševila nas je i tjestenina s plodovima mora, baš kao i domaći njoki s boškarinom, a uživale smo i u rižotu sa sipama na bijelo.

Konoba Gourmet poznata je i po steakovima koje, ako ih volite, svakako probajte. Mi smo jele tagliatu od boškarina čije je meso odležavano 75 dana, uz koju je bio poslužen restani krumpir i povrće na žaru. Nismo mogle odoljeti ni bifteku odležavanom preko 45 dana, u umaku s tartufima, kao ni domaćem ombolu i domaćim kobasicama.

Na kraju smo se zasladile desertom koji se sastojao od čokoladne torte, čokoladnog moussea, kreme od bijele čokolade i panna cotte.

Konoba Gourmet je prava gurmanska oaza koja će razmaziti sva vaša osjetila pa ju svakako posjetite kada budete u blizini.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori