Kolačići s maslacem od kikirikija pravo su otkriće. I gotovi za tren
Kolačići s maslacem od kikirikija pravo su otkriće. I gotovi za tren

Kolačići s maslacem od kikirikija pravo
su otkriće. I gotovi za tren

Ovi jednostavni kolačići mogu poslužiti kao poslastica, ali i kao užina uz kavu ili čaj. Kikiriki maslac će im dati specifičan okus, zbog čega mogu biti zamjena za vaše dosadašnje čajne keksiće. Bogat vlaknima, ali i proteinima, kikiriki maslac je odličan nutritivan sastojak. Bilo da ga konzumirate kao namaz na kruhu ili pak, koristite u jednoj ovakvoj poslastici, dat će vam potrebnu dozu energije. Kako recept ne sadrži sastojke životinjskog porijekla, ovi su kolačići pogodni za vegane i vegetarijance. Osim toga, ako brašno zamijenite bezglutenskom varijantom, mogu ih konzumirati i svi koji iz svoje prehrane isključuju gluten.

Sastojci:

  • 120 grama brašna
  • 100 grama šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 250 grama kikiriki maslaca
  • 90 ml bademovog (ili kravljeg) mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U jednoj posudi pomiješajte kikiriki maslac i šećer, pa postepeno dodajte mlijeko sobne temperature i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Pomiješajte dok se smjesa ne sjedini. Zbog gustine smjese, može biti teže miješati uz pomoć kuhinjskog pribora, pa je najbolja da rukama pomiješate dok ne dobijete tijesto konzistentne gustoće. Postavite na lim za pečenje i pecite između 10 i 15 minuta. Po želji, prije pečenja možete posuti usitnjen kikiriki.

Sadržaj je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@twopeasandpod)

Učitati još
Zatvori