Pregacha: Brze kocke s perecima i maslacem od kikirikija
Pregacha: Brze kocke s perecima i maslacem od kikirikija

Pregacha: Brze kocke s perecima i
maslacem od kikirikija

Brze kocke se ne peku, gotove su za 10 minuta (i to čak ako i niste vješti u kuhinji), a za njih će vam trebati samo 6 namirnica. Drugačije su od svih slastica na koje smo naviknuli. Hrslave, slano-slatke, mirisne… A tu je i čokolada, jer bez čokolade skoro pa i nema dobrog deserta. 😉

Brze kocke s perecima i maslacem od kikirikija

Sastojci:

Prvi sloj:
  • 150g maslaca
  • 250g maslaca od kikirikija
  • 180g šećera u prahu
  • 200g slanih pereca
Drugi sloj: Ganache s maslacem od kikirikija
  • 300g tamne čokolade 70% (ali može i pola-pola s mliječnom čokoladom)
  • 60g maslaca od kikirikija

Postupak:

  • Prvo izdrobite perece tako što ćete ih u vrećici udarati batom za meso ili nekom posudom dok ne dobijete sitne komadiće. Ne trebate prah ili nešto jako sitno, ali opet, zbog lakšeg rezanja, potrebno je dobiti nešto sitnije komade.
  • Perece istresite u posudu, dodajte prosijani šećer u prahu i na kraju otopljeni maslac i maslac od kikirikija (koji treba biti sobne temperature). Sve pomiješajte dobro, pa istresite u kalup 23x23cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Utisnite smjesu ravnomjerno u kalup i poravnajte.
  • Za drugi sloj otopite čokoladu na pari, pa dodajte maslac od kikirikija i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ganache istresite preko prvog sloja, poravnajte i ostavite kolač da se hladi nekih 4,5 sati. Ohlađeni kolač narežite na kocke i uživajte!

Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Irena Gavran

Učitati još
Zatvori