Posjetili smo genijalno novo mjesto u srcu Splita – Kavana bar & cuisine
Posjetili smo genijalno novo mjesto u srcu Splita – Kavana bar & cuisine

Posjetili smo genijalno novo mjesto u srcu Splita – Kavana bar & cuisine

U centru Splita se odnedavno pojavilo novo zanimljivo mjesto na mapi. Radi se o Kavana bar & cuisine kraj HNK koji su otvorili svoja vrata gostima sredinom kolovoza ove godine. Šetajući kultnom Teutinom ulicom, nismo mogli ne primijetiti novi prostor koji je arhitektonski i dizajnerski skladno uređen tako da vas jednostavno poziva da uđete.

Kavana bar & cuisine

Ono što brzo privuče pažnju je nepretenciozan, ali autentičan dizajn interijera čiji nam menadžment potvrđuje oduševljene reakcije gostiju na novi izgled prostora. Budući da je zgrada u kojoj se nalaze pod zaštitom Unesco kulturne baštine, uspjeli su ispoštovati sve uvjete, a pritom ostvariti viziju prostora, a u cilju prepoznatljivosti.

Bar s vrhunskim pićima

Ono što nas je još više oduševilo u Kavana bar & cuisine jest njihova ponuda – promišljeni, ali intuitivan menu te popriličan izbor premium pića; tequila, koktela, hrvatskih i stranih vina te možda najfinije kave koju smo probali u Splitu. 

Delicije iz kuhinje

Prije nego smo kušali hvaljena jela iz njihove kuhinje, bacili smo oko na nevjerojatan broj odličnih recenzija u tako kratkom vremenu od otvorenja. Probavši njihovu jadransku tunu, rib eye steak i morske fettuccine zaista smo se uvjerili kako su recenzije i više nego opravdane.

U daljnjem razgovoru s mladim timom i chefom kuhinje, vidljivo je kako je fokus na autentičnosti, odnosno na svježim lokalnim i sezonskim namirnicama, a budući da trenutno rade na kreiranju zimskog menu-a, radujemo se probati novitete iz njihove kuhinje. 

Odlična atmosfera u svako doba dana

Kada gledamo odnos prema gostima – ovaj mladi i perspektivni tim podiže ljestvicu osluškujući želje i preferencije svojih gostiju i u skladu s tim kontinuirano kreiraju nova iskustva za njih. Zanimljivo je kako se s gostima povezuju i ostvaruju prirodnu komunikaciju.

Osim nevjerojatno dobre kuhinje, u Kavani ćete osjetiti neopterećenu i ugodnu atmosferu te posebno L-Acoustics ozvučenje koje prirodno stvara ugodnu oazu za opuštanje u bilo kojem dijelu dana-bio to brunch i kava uz laptop ili cozy večera uz vino. 

Osim Kavana bar & cuisine, samo ulicu dalje, ovaj vrijedni tim ljudi radi na većem projektu gdje će objediniti vrhunski steak & lobster restoran sa zanimljivim konceptom te luksuzne sobe u zgradi iznad restorana. Također, pokraj Kavana bar & cuisine planiraju proširenje koncepta na preostali dio Teutine ulice budući da na tom području postoji potencijal za promišljeni gastronomski i barski koncept koji bi dodatno oplemenio prostor kraj kazališta, odnosno centru grada ponudio dodanu vrijednost u turističkom i lokalnom smislu. 

Place to enjoy and soak up the calming yet vibrant energy of Split” je njihov moto, a mi možemo samo zaključiti da Splitu definitivno nedostaje ovakvo mjesto koje nevjerojatnom brzinom stvara kultni status. 

Više informacija možete pronaći na njihovoj web stranici, Facebook i Instagram profilima, a gdje se nalaze možete detaljno provjeriti ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori