Cogito, Botaničar, Eliscaffe i druge lokacije na kojima od danas opet pijemo omiljenu kavu

Cogito, Botaničar, Eliscaffe i druge lokacije na kojima od danas opet pijemo omiljenu kavu

Nakon dva mjeseca, kafići konačno mogu početi raditi. Iako neće raditi na način na koji smo navikli pa ćemo još morati pričekati da dođe vrijeme kada ćemo moći sjesti i s prijateljicama guštati u ispijanju omiljenih napitaka, kafićima je od ponedjeljka dozvoljeno prodavati kavu i ostala pića za van.

Dosad su napitke za van smjele prodavati samo slastičarnice i pekare, a popuštanjem mjera i kafićima i restoranima dozvoljena je isporuka hrane, pića i slastica iz ugostiteljskih objekata. Nama kao gostima to znači veće mogućnosti gdje možemo doći i uzeti kavu za van pa smo napravili malo istraživanje.

U nastavku smo popisali neke adrese gdje od ponedjeljka možete na putu do posla stati i ‘pokupiti’ kavu, čaj i poneki slatki zalogaj. Ili nakon svih radnih obaveza s prijateljicama svratiti po piće i uživati u šetnji gradom.

Botaničar

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Botaničar (@bar_botanicar)

Bar Botaničar od danas poslužuje kavu i ostala pića za van! Za početak radit će od 7 do 17 sati kako bi istestirali situaciju, a mi se veselimo i nadamo proljeću na predivnoj terasici omiljenog Botaničara.

Eliscaffe

Istinski kavoljupci teško su se mirili s činjenicom da Eliscaffe nema opciju kave za van, no nakon 81 dana što je ovaj kafić bio zatvoren, stvari se pomalo vraćaju u normalu. Od danas možete uživati u pravoj kavi iz prave opreme, pripremljenoj od profesionalnih ruku Eliscaffea. Tu je, naravno, i mogućnost kupovine kave za kućnu upotrebu, a moguće su i dostave s kojima Eliscaffe nastavlja dalje.

Cogito

Sve Cogito lokacije od jutros su ponovno u pogonu. Doduše, ne u punom pogonu, no i činjenica da opet možemo uživati u njihovoj sjajnoj kavi, pa makar onoj ‘to go’, stavlja nam osmijeh na lice. Cogito Varšavska radi od 7:30 do 18, Cogito Deželićeva od 7 do 18, Cogito Urania od 9 do 17 i Cafe u Dvorištu od 9 do 17.

Monocycle coffee shop

I Monocycle je jutros otvorio svoja vrata za coffee to go, ali i druga pića poput power napitaka. Na Kneza Mislava 17 čekaju vas već od 7 ujutro.

b041

Slastičarnica b041 u ponedjeljak ponovno otvara svoja vrata pa ćete na adresi Masarykova 25 moći preuzeti kavu i jednostavne slatke zalogaje koje će imati u ponudi.

Mala kavana

Ako prolazite po Trgu bana Jelačića, dobro je znati da u Maloj kavani možete doći po kavu za van. Kultna zagrebačka kavana ovu mogućnost ima već par mjeseci.

Caffe bar Finjak

Za uživanje u šarmantnom interijeru kafića Finjak u Vlaškoj 78 ipak ćemo morati još malo pričekati, ali od ponedjeljka ćete moći svratiti do njihovih vrata i uzeti kavu ili čaj za van i to po vjerojatno najpovoljnijim cijenama u gradu. Naime, sve kave i svi čajevi prodavat će se po cijeni od 8 kuna!

Greenery Procaffe

Greenery Procaffe smjestio se u Vukovarskoj 52e, na uglu stambene zgrade, koji nas je osvojio svojim uređenjem, ljuljačkama, ali i specijalnom kavom s porukom koju služe. Za uživanje u ispijanju kave na ljuljačkama morat ćemo pričekati, ali od ponedjeljka na njihovom prozorčiću moći ćete preuzeti kavu.

Torte i to

Slastičarnica Torte i to tek je početkom siječnja ove godine dobila mogućnost prodavati kavu i slastice za van. Adrese na koje se možete uputiti po kavicu i kolače su Vrbanićeva 22 i Grahorova 5.

Jolie Petite Patisserie

Omiljena slatka adresa na Knežiji svakako je Jolie Petite Patisserie koja je dosad imala opciju dostave i preuzimanja kolača za van. Od ponedjeljka ćete uz kolače u slastičarnici u Ujevićevoj 17 moći preuzeti i kavu.

Magnolia slastice

Još jedna slatka adresa čije slastice obožavamo je slastičarnica Magnolia u Gundulićevoj 4. Od ponedjeljka na ovu adresu možete navratiti i po kavu za van.

Korica

Na našem popisu našla se i mnogima omiljena craft pekara Korica. Na lokacijama u Martićevoj 19 i Preradovićevoj 39 uz omiljeni kruh ili pecivo najbolje paše kava pa je dobro znati da ih možete preuzeti sve na istom mjestu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????? ????® (@korica.hr)

Mangia

Salumeria Mangia je talijanski delikatesni dućan u Medulićevoj 14 u kojoj možete kupiti razne poznate talijanske delicije kao što su Prosciutto crudo San Daniele, Mortadella, salame Milano, Pasta ripiena, Burrata, Straciatella, Pecorino i još mnogo toga finoga. Nakon obavljenog shoppinga, počastite se Lavazza kavom za van koja košta 8 kuna.

bio&bio Caffe

Organsku specialty kavu, koju prži Cogito Coffee Roasters, možete uzeti za van u bio&bio cafeu na Radničkoj 49 i Oktogonu u Ilici. Osim espressa, u ponudi imaju i raznolike biljne napitke i čajeve.

Foto: Rajna Raguž, Instagram

Učitati još
Zatvori