Journal Supertalent: Lana Klingor Mihić

Journal Supertalent: Lana Klingor Mihić

Lana Klingor Mihić 18

Okruženi smo genijalnim, kreativnim ljudima koji realiziraju najrazličitije projekte, uživaju u procesu nastajanja i realizacije njihovih ideja kao mala djeca. No, s ozbiljnim i profesionalnim pristupom svoje snove pretvaraju u stvarnost. Naša nova rubrika Journal Supertalent ugostit će i predstavljati vam upravo te osobe…  Jedna takva multi kreativna osoba je Lana Klingor Mihić. Mnogima poznata kao bivša pjevačica ET-ja, vlasnica PR agencije, pobjednica MasterChefa i na kraju supruga i majka stvarno je žena koja ne krije sve svoje talente, već ih nesebično dijeli s drugima. Posljednji je onaj kulinarski, a svoje recepte, trikove i odlične gastro zamisli s publikom dijeli kroz svoj posljednji projekt Slana kuharica i upravo on je bio razlog zašto nas je pustila u svoju kuhinju, skuhala dva odlična jela, a recept jednog odlučila podijeliti i s nama i vama.

Dok smo pričali o projektu i njegovom nastajanju te općenito o njezinom životu i usklađivanju svih obaveza, vjerujte cijelo vrijeme su nam rasle zazubice dok smo gledali kako pred našim očima nastaju prekrasna jela. Prste smo polizali.

1. Pretpostavljam da je naziv Slana kuharica jer nisi baš od slatkog, no objasni što je Slana kuharica i kako je došlo do ideje za taj projekt?

Rekla bih da se projekt rodio spontano, kao odgovor i rješenje za izrazito veliki broj zahtjeva i upita mojih followera da s njima podijelim svoje recepte. Željela sam nešto drugačije, ne običan blog i fotografije jela, već jedna dimenzija više. Apsolutno nisam tip od slatkog i vjerujem da to skoro svi znaju. Ne volim jesti slatko (osim onih bajnih deserata Roberta Hromalića) pa se i moje kuhanje većinom odnosi na slana jela. U tome uživam, to me smiruje i opušta, zabavlja i istinski ispunjava. Osim toga, to je idealan način da živim onako kako želim, što više vremena provodeći doma, uz djecu i supruga. Moja sreća je što to istovremeno mogu pretvoriti i u posao, a kažu da ako radiš ono što istinski voliš, ustvari ne radiš ni jedan dan. Čini mi se odlično. 🙂

Lana Klingor Mihić 4

2. Uz PR agenciju, kuću, obitelj nalaziš vremena i za novi kreativni gastronomski projekt, a logičan nam je to korak kada vidimo da uz kuću uzgajaš i voće i povrće i da je tvoj dom koncentriran oko kuhinje. Koliko je teško (ili izazovno) usklađivati sve obaveze? Iscrpljuju li obaveze inspiraciju i kreativnost ili je baš Slana kuharica ono s čime se ‘puniš’?

Pa baš je ono čime se punim. Agenciju sam gotovo potpuno prepustila suprugu iako to ne znači da više u tome ne sudjelujem. Dapače, samo danas mogu birati koje klijente i projekte želim raditi, pa jedan drugome pomažemo i radimo zajedno. No ipak, ja sam više posvećena slanoj kuharici, a Ante agenciji.

Lana Klingor Mihić 2

Lana Klingor Mihić 3

3. Domaća hrana, obroci spremljeni kod kuće, okupljanje obitelji za stolom nešto su čemu svaka obitelj teži, no uz dinamičan ritam posla, obaveza, škole, vrtića i raznih drugih aktivnosti jako je teško ostvariv. S tvojim receptima i videima koji se na profilu mogu pogledati, daješ ideje i upute kako to zapravo ostvariti. Koliko publika reagira u tom smjeru? Što sve ispituju?

Jesu li te iznenadili s nekim pitanjima ili reakcijama? Iznenađuju me svaki dan ogromnim engagementom. To me veseli. No zaista me najviše veseli kada vidim da sam ohrabrila veliki broj ljudi da sami npr razvuku tijesto za burek, ili kada mi student zahvaljuju što sam ih ohrabrila da sami naprave lazanje, po prvi puta u životu. Ideja ovog projekta je upravo to, da potaknem ljude da kuhaju sami, te da ih uvjerim da je neko jelo, koje na prvi pogled komplicirano, ustvari vrlo jednostavno pripremiti.

4. S do sada objavljenih 16 videa slobodno bi mogli reći da projekt više nije na svom samom početku, no gdje ga ti vidiš sada u odnosu na ono što planiraš?

Prema onome što sve planiram, ovo je zaista u samom začetku. Sigurno neće sve stati samo na video receptima, želim se još više približiti ljudima i dati im još veću i bolju “edukaciju” pa i moji planovi idu upravo u tom smjeru, no polako. Ovo zaista želim napraviti kako treba, step by step. Ako treba, neka bude teže i duže, ali će biti kvalitetno.

Lana Klingor Mihić 22

Lana Klingor Mihić 23

Lana Klingor Mihić 28

5. Ovaj projekt, vjerujemo, potaknut je i činjenicom da živite van Zagreba. Kako ste se odlučili na taj korak? Koje su prednosti takvog života i ima li mana?

Nema ni jedne mane. Preseljenje na periferiju grada je sigurno naša najbolja odluka u životu. Uostalom, treba nam 20 minuta do centra Zagreba. Uživamo u prirodi, velikom dvorištu, mirnoj ulici i divnom susjedstvu. Djeca su sretna, cijele dane se igraju vani, gotovo su zaboravile na TV, internet i mobitel.

Lana Klingor Mihić 31

Lana Klingor Mihić 32

Lana Klingor Mihić 34

Lana Klingor Mihić 35

6. Pobjeda na Masterchefu svakako laska, neki od dosadašnjih istaknutih sudionika i pobjednika na kraju su se posve usmjerili u kulinarske vode, otvorili svoje bistroe, restorane – imaš li takvih ambicija?

Za sada nemam. Imati vlastiti restoran znači i ogroman stres, boravak u tom istom restoranu gotovo 18 sati dnevno, vječitu borbu s personalom, a to si ne želim. Osim toga, ja ne zaboravljam da nisam profesionalni chef, to nije moje zanimanje i mislim da ni ne znam dovoljno da bih imala vlastiti restoran. Radim ovo iz ljubavi i mislim da je upravo to razlog zašto se ljudima moj projekt sviđa. Osjete iskrenu emociju koju imam prema ovome što radim.

Lana Klingor Mihić 36

Lana Klingor Mihić 39

Lana Klingor Mihić 38

Lana Klingor Mihić 10

7. Za kraj bi te zamolili da nam otkriješ neki recept…

Ovaj je brz i jednostavan – CHIRASHI

Sastojci:

500g riže za sushi
1,25dcl rižinog octa
90g šećera
8g soli
20ml mirina
tuna
losos
avokado
rotkvica
wasabi
kavijar
jestivo cvijeće

Priprema:

Prvo operite rižu i u rice cookeru skuhati rižu, omjer riže i vode je 1:1. Pomiješajte ocat, šećer, sol i mirin i zagrijte na 80°C dok se šećer ne otopi pa prelijte preko riže i pustite da se ohladi 20-ak minuta pokriveno s folijom. Isfiletirajte tunu i losos te očistite avokado i rotkvice. Fileti tune i lososa neka budu debeli do 0,5cm. Svakako nemojte zaboraviti skinuti kožu s lososa. Sve sastojke servirajte u zdjelici zajedno sa žličicom kavijara te za potpuni efekt jela dodajte jestivo cvijeće.

Lana Klingor Mihić 1

Lana Klingor Mihić 5

Lana Klingor Mihić 21

Lana Klingor Mihić 13

Lana Klingor Mihić 9

Lana Klingor Mihić 15

Foto: Sanja Jagatić Photography

Učitati još
Zatvori