Za veličanstveni Journal Summer Dinner pripremili smo neodoljive delicije i osvježavajuća pića
Za veličanstveni Journal Summer Dinner pripremili smo neodoljive delicije i osvježavajuća pića

Za veličanstveni Journal Summer Dinner pripremili smo neodoljive delicije i osvježavajuća pića

Veličanstveni Journal Summer Dinner 2024., održan ispred Hrvatskog državnog arhiva na Trgu Marka Marulića, okupio je sve naše prijatelje, suradnike, poznate osobe i klijente.

Kako je ljeto vrijeme kada uživamo u osvježavajućim pićima i laganoj hrani, za sve uzvanike pripremili smo gastro delicije po kojima su Journal partyji poznati i uz koje se svako naše druženje pretvara i u pravu gozbu.

Posebno osmišljene lounge zone, slatki corneri i barovi gostima su pružili mogućnost osvježenja tijekom cijele vruće večeri. Evo što smo sve imali priliku kušati…

Journal Summer Dinner 2024_Monika Pavlović
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak (5)
Journal Summer Dinner 2024_Luka Rebernišak
Journal-Summer-Dinner-2024_Patricia Jerković

Za piće dobrodošlice poslužen je Epoha vrhunski pjenušac s izraženim citrusnim i voćnim notama, pripremljen tradicionalnom metodom. Tako su gosti već pri dolasku mogli nazdraviti odličnoj večeri prepunoj zabave i ukusne hrane.

Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak (5)
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak (5)
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak (5)
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak (5)
Monika Pavlović Journal Summer Dinner 2024
Journal Summer Dinner 2024_Monika Pavlović
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak (5)
Journal Summer Dinner 2024
Journal Summer Dinner 2024_ Patricia Jerković

Odlična pića pratila su nas tijekom cijele večeri

Na Antique baru posluživao se Antique, najpoznatiji hrvatski biljni liker originalne recepture lansiran 2007. godine. Proizveden na tradicionalan način od 40 različitih vrsta aromatskog bilja i začina pri čemu dominira biljka pelin (Arthemisia Absinthum). Ne sadrži aditive, arome i pojačivače okusa. Primarne note koje se osjete su pelin i drvo. Prevladava bogata biljno drvenasto vanilična nota s okusno laganom gorčinom. Gosti su ga ispijali s kriškom naranče i kockicama leda, a mogli su naručiti i Antique tea, odličan ljetni koktel koji se sastoji od Antique pelina, sirupa manga, soka limuna, a u njega ide još i Old fashioned i tonic.

Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 202_Monika Pavlović_Iva Radić (18)
Journal Summer Dinner 2024_Luka Rebernišak (8)
Journal Summer Dinner 2024_Luka Rebernišak (8)
Journal Summer Dinner 2024_Luka Rebernišak (8)
Journal Summer Dinner 2024_Luka Rebernišak (8)

Nazdravljalo se i Korlat rakijama i likerima koji predstavljaju umjetnički spoj prirode, strasti i umijeća. U galeriji od 14 pravih malih umjetničkih dijela uvijek se može pronaći nešto novo, a gosti Journal Summer Dinnera mogli su isprobati Korlat teranino, Korlat višnju s lavandom, Korlat viljamovku i Korlat orahovac.

Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 202_Monika Pavlović_Iva Radić (74)
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković

I ljubitelji vina došli su na svoje

Za ljubitelje bijelog vina posluživan je Vezak Sauvignon – izvrsno vino, raskošnih, fino sljubljenih aroma bazge, tropskog voća, crnog ribizla i grejpa. Vino čvrste strukture, oštrih kiselina, naglašene svježine, ali i dovoljno jakog tijela koje kiseline i svježinu čini skladnima i ugodnima. Tekstura je gotovo uljasta, arome bogate, travnato voćne, a okus dug.

Ljubitelji crnog vina izabrali su Korlat Cabernet Sauvignon, vino koje kad kušate, otvaraju vam se sve tajne benkovačkog kraja, sunce, bura i kamen. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost etikete Korlat vina leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu.

Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 202_Monika Pavlović_Iva Radić (74)

Uzvanici su na našem partyju imali priliku upoznati novo piće koje prkosi svim očekivanjima – Pelin Spritz, lagan i osvježavajući ljetni miks s legendarnim Badel Pelinkovcem Gorkim. Novo osvježavajuće gazirano alkoholno piće profinjenoj gorčini Badelovog Pelinkovca dodaje dašak svježine, u dva okusa (limun i naranča), a njegovim ljubiteljima priliku da u omiljenom piću uživaju u novim situacijama i druženjima.

Journal Summer Dinner 202_Monika Pavlović_Iva Radić (74)
Journal Summer Dinner 2024_ Bojan Zibar (1)
Journal Summer Dinner 2024_ Bojan Zibar (13)
Journal Summer Dinner 2024_Marko Lopac
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 2024_ Bojan Zibar (1)
Journal Summer Dinner 2024_ Martina Movrić (2)

Ljeto je nezamislivo bez najpoznatijeg narančastog spritza gorko – slatkog okusa iz srca Italije. Aperol je esencijalni talijanski aperitiv tajne recepture i nezamjenjiv sastojak ovog osvježavajućeg pića i bio je izbor brojnih uzvanika!

Journal Summer Dinner 202_Monika Pavlović_Iva Radić (52)
Journal Summer Dinner 202_Monika Pavlović_Iva Radić (51)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (73)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (73)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (73)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (73)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (73)
Journal Summer Dinner 2024_ Matia Malenica (16)
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković

Na Johnnie Walker baru gosti su mogli isprobati JW Blonde, svijetliji, slađi viski iz poznate obitelji Johnnie Walker. Dobiva se miješanjem wheat i single malt viskija, dok njegov vibrantan okus obiluje suptilnim voćnim notama i glatkim završetkom vanilije.

Iva Radić_Journal Summer Dinner 2024_Monika Pavlović
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (4)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (4)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (4)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (31)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (4)
Journal Summer Dinner 2024
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (110)

Koktel Paloma zasigurno je jedan od popularnijih ovoga ljeta, a naši su ga uzvanici ispijali u kombinaciji s tekilom Don Julio Blanco. Riječ je o glatkoj, svježoj, odležanoj tekili destiliranoj u malim serijama za osebujan okus. Boca Blanco kultna je za Don Julio, svojim nižim dimenzijama odaje počast Don Juliovu uvjerenju da bi njegova tekila trebala biti uživana u intimnom okruženju. Zakrivljeni rubovi oponašaju glatkoću tekile. Don Julio tekila proglašena je broj 1 najprodavanijom markom tekile od strane World’s Best 50 Bars.

Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (24)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Monika Pavlović Journal Summer Dinner 2024
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Journal Summer Dinner 2024_ Matija Vuri (105)
Journal Summer Dinner 2024_Matija Vuri_Don Julio

Bezalkoholna osvježenja

Kakav bi to ljetni party bio bez Römerquelle vode za osvježenje? Römerquelle prirodna mineralna voda budi osjetila, darujući tijelu svježinu i potrebne minerale. Römerquelle je voda najviše kvalitete, 100 % čista i sadrži idealni odnos kalcija i magnezija te minerala dnevno potrebnih organizmu. Puni se na izvoru dubine 250 m, starom između 5000 i 7000 godina, u austrijskom mjestu Edelstal u Gradišću. Ime Römerquelle na njemačkom znači „rimski izvor”, a još od doba Rimljana ona njeguje našu vitalnost i oživljava sva naša osjetila.

Osim vode, glavno bezalkoholno piće večeri bila je Coca-Cola Zero Sugar. Ima isti prepoznatljiv okus Coca-Cole, ali bez šećera. Osvježavajući i savršen gazirani bezalkoholni napitak koji razveseljava generacije koje piju bezalkoholna pića od 2005. Ovaj je svevremenski klasik i ukusno rashlađujuće gazirano piće bez šećera stvoren da svojim svježim i slatkim okusom utaži žeđ. 

Journal Summer Dinner 202_Monika Pavlović_Iva Radić (74)
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković
Journal Summer Dinner 2024_Patricia Jerković

Raskošna večera

Voćne plate najprije su omogućile gostima da se osvježe, a potom je započela večera u tri slijeda. Kao predjelo poslužen je carpaccio od bifteka s Grana Padanom, grubo mljevenim paprom i sezamom. Kao veganska opcija, slijedila je salata od tri vrste kvinoje, manga, avokada i mikro salatica. Za glavno jelo poslužen je losos punjen kozicama, sušenim rajčicama, špinatom, parmezanom uz pire od graška. Vegan opcija glavnog jela bila je tortica od tofua s povrćem, pestom i pinjolima.

Journal Summer Dinner 2024_ Karla Čurin
Journal Summer Dinner 2024_ Karla Čurin
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_ Karla Čurin (10)
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_ Luka Rebernišak (2)
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak
Journal Summer Dinner 2024_Mario Poje

Slatki kraj

Za Journal torte, koje su stigle za svaki stol, zaslužne su Magnolia slastice, jedan od naših vjernih suradnika koji nas prati od samih početaka i u čijim slastičarskim remek-djelima slavimo skoro sve naše prigode. Magnolia slastice još jednom su izvele svoju magiju. Predivne, jednostavne bijele torte, ukrašene zelenom vrpcom, pružile su uzvanicima izvrstan sladak završetak večere.

Journal Summer Dinner 2024_ Luka Rebernišak (2)
Journal Summer Dinner 2024_Matej Rebernišak (36)
Journal Summer Dinner 2024_ Luka Rebernišak (2)
Journal Summer Dinner 2024_ Martina Movrić
Journal Summer Dinner 2024_Monika Pavlović (2)

Za sve koji su se dodatno poželjeli zasladiti i osvježiti, pripremili smo i dva dodatna slatka iznenađenja – kutak sa sladoledima te onaj s neodoljivim cannolima na Answer corneru.

Journal Summer Dinner 2024_ Karla Čurin (3)
Journal Summer Dinner 2024_ Matia Malenica
Journal Summer Dinner 2024_ Matia Malenica
Journal Summer Dinner 2024_Martina Movrić (25)
Journal Summer Dinner 2024_Martina Movrić (25)
Journal Summer Dinner 2024_Martina Movrić (25)
Journal Summer Dinner 2024_Martina Movrić (25)

Veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji ovogodišnjeg Journal Summer Dinnera.

Da nikako ne ostanemo žedni, pobrinuli su se Badel 1862 (Epoha pjenušacPelinkovac AntiquePelin Spritzrakije i likeri Korlatvina Korlatvina Vezak), PPD Global (Don JulioAperolJohnnie Walker), Coca ColaRomerquelle.

Da se osjećamo dobro i izgledamo još bolje, omogućile su tvrtke CarrotenBatisteSaponia (Ornel)AnswearBipaAveneMyrkl.

Službeno vozilo eventa bio je Range Rover Sport (Auto Benussi).

Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji još jednog u nizu Journal partyja.

Saša Šekoranja je još jednom oduševio cvjetnim dekoracijama, a Merla custom made stolnjacima i salvetama za večeru.

Za realizaciju goody baga zahvaljujemo tvrtkama ZvijezdaBarillaCarrotenBatisteSaponiaAnswearBipaMyrkl.

Zahvaljujemo Magnolia slastice na tortama kojima smo se zasladili za kraj.

Posebno zahvaljujemo Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici grada Zagreba. Hvala i Hotelu Esplanade.

Tko je sve posjetio naš Journal Summer Dinner doznajte OVDJE.
Atmosferu predivne ljetne Journalove večere donosimo OVDJE.
Koji su pjevači zagrijavali publiku pogledajte OVDJE.
Koji su celebrityji odgovarali na škakljiva pitanja i snimali fashion reelove pogledajte OVDJE.
Best of fotografije s večere pogledajte OVDJE.
Koliko je savršeno izgledala lokacija za večeru pogledajte OVDJE.
Službeno vozilo događanja bio je Range Rover Sport, više doznajte OVDJE.
U Goody Bag Journal Summer Dinnera zavirite OVDJE.

Učitati još
Zatvori