Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa u kojoj je naš gost bila Ida Prester
Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa u kojoj je naš gost bila Ida Prester

Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa u kojoj je naš gost bila Ida Prester

S dolaskom jeseni, stigli su nam magloviti dani koje volimo provesti u toplini doma. No osim nižih temperatura, jesen nas je počastila raznim plodovima koje možemo iskoristiti u pripremi raznovrsnih jela. Mi slobodne trenutke najviše volimo provesti u dobrom društvu, uz ukusne zalogaje i osvježavajuće gutljaje. Stoga smo u najnovijoj, dvanaestoj epizodi JOURNAL x DVA SRCA I KUHAČA COOKING SHOWA kuhali s Lucijom Bilandžić Matić i našom poznatom glazbenicom i voditeljicom Idom Prester.

Nasmijana Ida s nama je podijelila male tajne vezane za projekte na kojima radi, gdje će održati sljedeće koncerte, a saznali smo i što voli pripremati svojim klincima. Nakon ugodnog razgovora, bacili na pripremu hrane i naručivanje pića. Ovoga puta pripremili smo jela od jesenskih plodova kao štu su bundeva i gljive, ali i ona koja možete poslužiti priateljima kada dođu na druženje.

Prije nego što smo se bacili na pripremu hrane, posjetili smo Roto webshop gdje smo iz raznolike ponude pića i artikala odabrali ono koje nam se slaže s novim jelima. Ubrzo nam je stigla i dostava od ekipe koja ima odgovore na sva tekuća pitanja, pa smo malo predahnuli!

Journal Cooking Show

Što smo kuhali s Idom Prester?

U ovoj epizodi pripremali smo jednostavna i brza sezonska jela u kojima uživa cijela obitelj. Jesen je pokucala na vrata, a mi smo spremno dočekali sva njena lica; i sunčane, vedre dane, ali i one kišne i prohladne. Kako, ipak, dani postaju kraći i mračniji, odlučili smo pripremiti jela koja u dom unose veselje i toplinu.

Dan smo tako započeti uz neodoljiv, sladak French toast koji obožavaju i mali i veliki. Kruh za tost obogatili smo proizvodima iz Vindije – maslacem ‘z bregov i vrhnjem za šlag ‘z bregov koji su smjesi dodali kremoznost i fine mliječne note. Gotov tost zasladili smo dodatkom pekmeza od šljiva, komadića čokolade i lješnjacima, a za izbalansiran okus tosta zaslužni su vanilija, smeđi šećer, cimet i Vegeta Maestro morska sol iz Jadranskog mora.

Ovo jelo najbolje je pripremiti večer prije i staviti u hladnjak preko noći, pa ujutro nemate puno posla – brz i ukusan doručak za cijelu obitelj samo se treba ispeći u pećnici i spreman je za posluživanje.

Iduće jelo koje smo pripremili bila je prava jesenska poslastica, kremasta juha od muškatne buče. Juha od buče i slične kremaste povrtne juhe savršeno su jelo za ugrijati i razvedriti najtmurnije jesenske dane, a mi smo našu napravili od muškatne buče, ljutike, leće i začina. Za svilenkastu, glatku teksturu i punoću okusa juhe koristili smo vrhnje za kuhanje ‘z bregov s usavršenom recepturom i maslac ‘z bregov, dok smo 100% prirodne i intenzivne začine; Vegeta Maestro morska sol, Vegeta Maestro šareni papar i Vegeta Maestro origano koristili kako bismo dobili neodoljiv i bogat okus te snažan miris jela.

Prilikom serviranja juhe u svaki smo tanjur dodali po žlicu kiselog vrhnja ‘z bregov, koje je gustu i vruću juhu razblažilo i dodalo laganu, nježnu notu jelu.

Za glavno jelo pripremili smo pečenu piletinu s artičokama i gljivama. Cekin otkošteni batak-zabatak s kožom glavna je zvijezda ovog jela – iznutra je meko meso a izvana hrskava korica koje je osigurala da meso prilikom pečenja ostaje puno sočnije.

Jelo su savršeno upotpunile kraljice jeseni, razne gljive. Zlatne šampinjone, bukovače, shiitake, vrganje te artičoke začinili smo Vegetom BIO koja sadrži više od 10 vrsta biološki uzgojenog povrća i začina te morsku sol. Vegeta BIO jelu je dala zaokružen okus i naglasila je autentične arome piletine, gljiva i artičoka.

Zadnje jelo koje smo pripremili bio je kruh sa sirom i pivom. Fantastičan i jednostavan kruh sa Staropramen pivom lagano smo začinili Vegeta Maestro morskom soli i svježe mljevenim Vegeta Maestro šarenim paprom, a okus i teksturu, osim piva, podigli su Vindijin sir i maslac. Ovaj kruh idealan je kao snack za druženja s prijateljima, kao kruh za sendviče ili pak kao grickalica uz čašu Staropramen piva, a odlično se slaže i uz našu juhu od muškatne buče.

Recepte za sva jela i koktele koje smo pripremali donosimo ovdje.

Sadržaj nastao u suradnji s:

Foto: Martina Movrić

Video: kiwi produkcija

Produkcija: Alert

Recepti: Dva srca i kuhača

Učitati još
Zatvori