Journal.hr
Journal Cooking Show Saša Lozar

Recepti za jela iz nove epizode Journal Cooking Showa sa Sašom Lozarom

Naš gost u ovoj epizodi bio je poznati hrvatski pjevač i radijski voditelj, Saša Lozar. Jela smo pripremali u restoranu Lari & Penati, a Saša nam se pridružio u pripremi najzabavnijih party zalogaja i koktela.

Saša Lozar nam je za početak druženja čak otpjevao nekoliko stihova svog novog singla koji uskoro izlazi, te unio potrebnu dozu smijeha u kuhinju. Zajedno smo pripremili nekoliko jednostavnih jela na temu street food & BBQ, a potom uživali u pripremljenim zalogajima i odgovarajućim pićima.

Saša Lozar i Lucija Bilandžić Matić su prije same pripreme hrane putem webshopa trgovine Roto naručili sva pića potrebna za dobru zabavu, pa tako nije nedostajalo vrhunskih vina, a pripremili smo čak i jedan inovativan koktel koji ćete obožavati! U nastavku donosimo recepte za sva jela, a kako smo ih pripremali pogledajte ovdje.

 

Pureći burgeri s plavim sirom

Sastojci:

Postupak:

  • Vindon puretinu izmiješajte s Vegetom Natur classic burger mix i oblikujte u mini burgere. Pecite na grillu ili na grill tavi 2 min sa svake strane.
  • Peciva prerežite na pola i također izgrilajte, da se napravi korica.
  • Majonezu i senf umiješajte u umak te premažite obje strane peciva. Na donji dio peciva stavite meso, par kriški Bovi Blue sira i Jalapeno papričica po želji.
  • Poklopite gornjom stranom peciva i probodite velikom ukrasnom čačkalicom.

 

Hipster BBQ

Sastojci:

  • 1 dcl Staropramen piva
  • 50 ml vodke
  • 30 ml cijeđene limete
  • Malo soli
  • Naribana korica limete

Postupak:

  • Veliku čašu napunite ledom. Dodajte vodku, limetu sok i koricu te sol. Prelijte Staropramen pivom.
  • Dobro izmiješajte. Ukrasite s malo naribane korice limete.

Pileći gyros

Sastojci:

Postupak:

  • Piletinu pecite na grillu ili u grill tavi 2 min sa svake strane. Portobello gljive također grilamo sa svake strane par minuta, ako volite s nekim začinskim biljem (timijan).
  • Pita kruh ugrijte na grillu pa prerežite na pola da unutra možete staviti sastojke.
  • Ako slažete u naan, slažite na sredinu da ga možete lagano zarolati i primiti u ruku.
  • Na donji dio stavite malo Podravka ajvara, zatim piletinu, gljive narezane na trakice, malo tzatzikija, kisele krastavce i rajčice. Poklopite ili zarolajte.

Steak u marinadi od papra

Sastojci:

Postupak:

  • Steak stavite u posudu koju možete zatvoriti. Prelijte ga soja umakom (dovoljno je da ga prekrije umak, ne mora “plivati” u njemu) te dobro začinite svježe mljevenim Vegeta Maestro šarenim paprom.
  • Pustite da odstoji par sati ili preko noći u hladnjaku. Steak izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pečenja kako bi se istemperirao.
  • Steak pečemo na grillu par minuta sa svake strane (cca 4 min – ovisno o debljini).
  • Meso poslužite narezano na trakice. Mala tajna je da režete kontra vlakana – lakše se reže i žvače.

Chimichurri

Chimichurri je argentinski umak za meso na bazi začinskog bilja – svježeg i suhog, koje se prelije toplom vodom i začinima. Mi smo koristili isključivo suhe Vegeta Maestro monozačine i ispao je top!

Sastojci:

Postupak:

  • Suhe začine prelijete toplom vodom pa dodajte sve ostale začine. Ostavite pola sata ili duže da se sve sjedini.
  • Prije serviranja probajte da li vam fali čega – soli, papra, ljutine pa začinite kako volite.
  • Umak pokapajte po narezanom steaku.

Salata od pečenih rog paprika

Sastojci:

  • Crvene rog paprike
  • Kapari
  • Masline
  • Maslinovo ulje

Postupak:

  • Paprike narežite na trakice i grilajte na roštilju ili na tavi. Na tople paprike dodajte kapare i masline.
  • Prelijte maslinovim uljem. Kako su kapari i masline već kiseli i slani, vjerojatno vam neće trebati soli niti octa, ali ako volite jače začinjeno — dodajte prema vlastitom ukusu. Aceto balsamico paše bolje od običnog octa.

Kako nam je bilo pogledajte u nastavku.

Sadržaj nastao u suradnji s:

Foto: Martina Movrić

Video: Kadar 22

Produkcija: Alert Advertising

Recepti: Dva srca i kuhača