Zavirite u novi restoran i koktel bar u Beogradu koji odiše otmjenim glamurom New Yorka

Zavirite u novi restoran i koktel bar u Beogradu koji odiše otmjenim glamurom New Yorka

Nakon gotovo tri godine priprema, u Beogradu je početkom ožujka ove godine otvoren dugoočekivani restoran i koktel bar Josephine. Inspiriran 20-tim godinama prošlog stoljeća, otmjenim i elegantnim Art deco stilom i Josephine Baker, prvom crnknjom koja je postala planetarno popularna, Josephine restoran i koktel bar, ispunjen mnoštvom pažljivo odabranih detalja, odiše otmjenim glamurom New Yorka.

U zgradi koja je bila u vlasništvu nekadašnjeg imućnog vlasnika lanca robnih kuća Vlade Mitića, s kojim se Josephine Baker družila kada je dolazila u Beograd, restoran i koktel bar Josephine se prostire na dva kata, a ima i prekrasan vrt koji izlazi na Mitićevu rupu s pogledom na Slaviju. Eklektičan i raznovrstan internacionalni menu prati kolekcija svjetskih koktela, kao i zavidna karta pića, vina i šampanjaca iz cijelog svijeta.

Mjesto koje ćete poželjeti posjetiti u Beogradu

Iako modernog izgleda, već pri samom ulasku u Josephine osjetit ćete duh glamuroznih newyorških barova s početka prošlog stoljeća. Dominantan bar od mramora, udobni separei i ilustracije jedne od najintrigantnijih žena 20-tih godina prošlog stoljeća na svakoga će sigurno ostaviti dojam. Drugi dio restorana odiše udobnošću i elegancijom, dok će vam vrt otkriti novu perspektivu Beograda i Slavije.

Internacionalni menu i kolekcija koktela

Internacionalni jelovnik kreacija je dobro poznatog chefa Mirka Stojića i iskusnog šefa kuhinje Ivana Jevtića. Pri idućem posjetu Beogradu, započnite dan doručkom u vrtu kod Josephine, a nastavite ručkom ili večerom uz veliki izbor snackova i predjela, gastronomskim specijalitetima glavnih jela ili steak odreskom od najboljih svjetskih proizvođača.

Beogradska koktel scena je s dolaskom Josephine utvrdila poziciju na svjetskom nivou. Remek djela poznatog newyorškog miksologa Dušana Zarića i bar menadžera Vladimira Simića odišu nesvakidašnjim kombinacijama okusa i elegantnim serviranjem. Napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka, svi kokteli su bazirani na autentičnim formulama, obiljem egzotičnih namirnica i specijalno napravljenim infuzijama.

Ukoliko ste ipak ljubitelj klasičnih pića, impozantna karta pića u ponudi neće vas ostaviti bez izbora – možda samo u dilemi. Egzotična pića iz cijelog svijeta, 67 visikija i preko 100 vina i šampanjaca domaćih i uvoznih vinarija zadovoljit će svačiji ukus.

Kad se cijeli ambijent upotpuni pažljivo odabranom glazbom i slatkim zalogajima, Josephine je mjesto koje uistinu morate posjetiti idući put kad posjetite Beograd.

Foto: Alex Dmitrović

Učitati još
Zatvori