Jeste li znali da postoji i plava matcha?

Jeste li znali da postoji i plava matcha?

Prošle smo godine mogli svjedočiti velikoj ekspanziji trenda ispijanja matche, u obliku čaja, u obliku latte “kave”, ali i konzumiranja u nekim drugim proizvodima. Stigla je i do Hrvatske gdje su je brojni kafići uveli u ponudu uglavnom u kombinaciji s mlijekom, odnosno kao matcha latte.

A post shared by Joy Yung (@missyoengiechan) on

Plava matcha

Sada pak svi pričaju o plavoj matchi koja se materijalizira u sve više “Instagram doručaka” pa smo odlučili malo istražiti o čemu se radi. I dok je zeleni matcha prah zapravo posebna vrsta zelenog čaja čiji se listovi melju do fine konzistencije, plava matcha nastaje od cvijeta plavog graška. Sada se može pronaći u brojnim online trgovinama, no za razliku od zelene matche koja je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima, balansiranju hormona, poticanju metabolizma, plava matcha ipak nema toliko zdravstvenih prednosti. Još uvijek nije dovoljno proučavana, no sigurno je da neka antioksidativna svojstva posjeduje i da nije štetna.

A post shared by Stella (@stellar.health) on

Uz to, nema toliko žestok zemljani okus poput zelene matche te ćete je puno lakše ukomponirati u svoj obrok. Vibrantna plava boja privlači poglede, no nemojte matchu zamijeniti s blue majikom, odnosno spirulinom koja također može vašem smoothieju ili napitku s mlijekom podariti plavu boju.

A post shared by ? Magda ? (@oatmeal_stories) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori