Janjolinka: Panettone pudding sa sladoledom
Janjolinka: Panettone pudding sa sladoledom

Janjolinka: Panettone pudding sa sladoledom

Panettone je, od svih slastica, vjerojatno i najveća zvijezda svakog blagdanskog stola. Ove je godine ponuda panettonea u našim pekarnama i dućanima veća i bolja nego ikada prije. Vjerujemo kako su i mnogi od vas tražili i pronašli svog favorita, a ako vam je kojim slučajem ostalo viška panettonea, imamo odličnu vijest. Naša blogerica Janja Benić, poznata i kao Janjolinka, donosi nam jedan pravi zero-waste recept!

Panettone pudding izgleda neodoljivo, a zapravo je vrlo jednostavan za napraviti – s okusima se slobodno možete i poigrati!

Janjolinka: Panettone pudding sa sladoledom

Recept za panettone pudding

Sastojci:

  • cca 300 g panettonea
  • 50 g maslaca
  • 250 g punomasnog mlijeka
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 80 g šećera
  • korica pola limuna i pola naranče
  • prstohvat muškatnog oraščića u prahu
  • 60-80 g tamne čokolade (po želji)
Panettone pudding
Panettone pudding

Postupak:

  • Premažite posudu (keramička/vatrostalna) maslacem (dio ostavite za kasnije).
  • Narežite panettone na šnite debljine 1 cm pa ga posložite okomito u posudu.
  • U zasebnoj zdjeli promiješajte mlijeko, slatko vrhnje, žumanjke, šečer i korice limuna i naranče i muškatni oraščić.
  • Prelijte sve preko narezanog panettonea i ostavite 20-ak minuta da upije tekućinu. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C.
  • Stavite preostali maslac i nasjeckanu čokoladu na vrh.
  • Pecite 35 mminuta.
  • Kada je gotovo ostavite malo da se ohladi (ne potpuno) pa servirajte – možete poslužiti sa sladoledom, slatkim vrhnjem ili Crème anglaise.
Panettone pudding
Panettone pudding
Panettone pudding
Panettone pudding
Panettone pudding

Recept nam donosi Janja Benić s bloga Janjolinka. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Janjolinka

Učitati još
Zatvori