Panettone sezona: Znamo gdje sve ove godine možete kupiti vrhunski panettone i božićni kruh
Panettone sezona: Znamo gdje sve ove godine možete kupiti vrhunski panettone i božićni kruh

Panettone sezona: Znamo gdje sve ove godine možete kupiti vrhunski panettone i božićni kruh

Kako nam se bliži Božić, naše su omiljene pekarnice započele s prodajom ultimativnih blagdanskih poslastica – panettonea i božićnog kruha. Panettone, popularan talijanski slatki kruh obično je obogaćen kandiranim ili suhim voćem, čokoladom ili orašastim plodovima. Vrlo sličan njemu jest i božićni kruh ili božićni kolač koji potječe iz Njemačke. Ove slastice tipične za Božić danas su popularne u cijelom svijetu, a njihova komplicirana i dugotrajna priprema najčešće je razlog što ih ne radimo kod kuće, već naručujemo ili kupujemo kod stručnjaka zanata.

Artizanskih pekarnica i slastičarnica kod nas ne nedostaje, pa tako ni ove sezonske delicije. Saznali smo kakva je ponuda te gdje sve možete kupiti ili naručiti svoj primjerak ove godine.

Kroštula

Kroštulin panettone vjerojatno je i najpoznatiji panettone u Hrvatskoj! Ove su ga godine još malo usavršili i u ponudu dodali i nove okuse, pa tako ovih blagdana možete uživati u panettoneu s kandiranim voćem, s čokoladom, s mandarinom i bijelom čokoladom te onom s pistacijom i višnjama. Velika je novost i suradnja Kroštule i Kraša koja je rezultirala primamljivim Panettoneom Bajadera.

Svoj panettone možete naručiti na Kroštulinom webshopu ili ga kupiti na prodajnim mjestima u Zagrebu (Fisherija, Špeceraj, Balance Brunch i Boogie Lab kućica na Fuliranju), Splitu (Kava Family, Oš kolač pastry, Handmade by Biberon), Rijeci, Opatiji, Puli, Voloskom, Zadru, Dubrovniku, na Hvaru, pa čak i u Sloveniji!

Pekarna Dubravica

Pekarna Dubravica ove je godine udružila snage s jednim od najvećih stručnjaka za panettone na svijetu, talijanskim pekarom i slastičarem, Andreom Tortorom. Naime,njegov panettone proglašen je najboljim u Italiji za 2018. i 2019. godinu.

Andrea Tortora i Dubravica predstavili su svoj panettone hrvatskoj publici malom, limitiranom i ekskluzivnom serijom panettonea u dva okusa. Panettone glazirani (kandirano voće), te Panettone 3 čokolade (tamna čokolada, kremasta Gianduja del Piemonte i mliječna čokolada sa slatkim notama karamele). Proizvodi će biti dostupni u svim poslovnicama Dubravice od početka prosinca pa do isteka zaliha. Cijena panettonea od 1000g je 245 kn, odnosno 32,52 eura.

Noel Bread&Deli

Pekarnica i trgovina delicija, Noel Bread&Deli, otvorena je početkom godine i od tada slovi kao jedno od tek nekoliko mjesta s vrhunskim kruhom i pekarskim proizvodima u Zagrebu. Noelov tim, pod vodstvom chefa Brune Vokala i uz pomoć Nikše Mandića priprema odabrane, dnevno svježe proizvode – razne vrste kruha od kiselog tijesta s kvascem koji uzgajamo već deset godina. U blagdanskoj je ponudi neodoljiv božićni kruh od 400g kojeg već danas možete kupiti!

Croccantino

O Croccantinovom artizanskom panettoneu već smo pisali prošle zime, a njegov veliki povratak očekujemo kroz nekoliko dana. Pomno pratite njihove objave na Instagramu jer prošle su godine panettone rasprodali u rekordnom roku, a ništa manje ne očekujemo niti ove godine. Njihov sočan panettone pun je voća, a rade ga od vlastitog prirodnog kvasca.

Možete ih pronaći u mliječnoj hali zagrebačke tržnice Dolac, u njihovoj specijaliziranoj trgovini domaćih, autohtonih i prirodnih peljeških delicija, poznatoj kao Pelješki zet by Croccantino.

Foto: Instagram, PR

Učitati još
Zatvori